Waar live Serie A-wedstrijden voor vrouwen te zien

De TV-rechten van het vrouwenvoetbal zijn onlangs ook van eigenaar veranderd: hier is waar live Serie A-wedstrijden voor vrouwen te zien zijn (en meer)

Het is een tijd van televisierevoluties in de wereld van het mannenvoetbal, ja, maar ook op het gebied van het vrouwenvoetbal is er meer dan een aantal dingen in beweging. Als de Serie A TIM 2021-2022 van de eerstgenoemde volledig in handen van Dazn is overgegaan, heeft het vrouwenvoetbal waarschijnlijk een diepere en belangrijkere revolutie ondergaan, topreeksen inbegrepen.

De wedstrijden van de jonge atletes die betrokken zijn bij de Italiaanse topvoetbalreeks, de Serie A voor vrouwen, maar ook de wedstrijden van de Coppa Italia voor vrouwen en de Italiaanse Super Cup voor vrouwen van de komende twee seizoenen, dus 2021-2022 en 2022-2023, zijn overgegaan in handen van La7 en Timvision. De zender van Torino’s eigenaar Urbano Cairo heeft met de Italiaanse voetbalbond (FIGC) een overeenkomst bereikt voor de periode 2021-2023 om voor elke dag van het kampioenschap een wedstrijd uit te zenden, terwijl het streamingplatform van de telefoonoperator alle wedstrijden van de hoogste divisie live zal uitzenden. La7 en Timvision hebben de televisie-uitzendrechten verworven voor de resterende twee belangrijkste competities van de afdeling Vrouwenvoetbal, namelijk de Italiaanse beker en de Italiaanse Supercup.

De Serie A voor vrouwen zal dus volledig in streaming worden uitgezonden op Timvision, dat alle voor elke dag geplande wedstrijden vanaf de eerste wedstrijd op 28 augustus zal uitzenden, op La7 en La7d, dus free-to-air, zal één wedstrijd voor elke dag van het kampioenschap worden uitgezonden. Dit zijn de teams die zullen deelnemen aan de Serie A 2021-2022: Empoli, Fiorentina, Inter, Juventus, Lazio, Milaan, Napels, Pomigliano, Rome, Sampdoria, Sassuolo en Hellas Verona.

Wat de Coppa Italia betreft, heeft Timvision de rechten verworven om de laatste fasen vanaf de kwartfinales uit te zenden, terwijl La7 de halve finales en de finale van de Coppa Italia voor vrouwen op het programma zal hebben, een toernooi dat ook een nieuwe opzet zal hebben.

De revoluties die plaatsvinden in het vrouwenvoetbal

De voorzitter van de afdeling vrouwenvoetbal, Ludovica Mantovani, sprak over de nieuwe uitzendmethoden van de drie vrouwentoernooien: “De vergadering van de vrouwenclubs van de Serie A heeft ons het mandaat gegeven om de meest concrete aanbiedingen voor de audiovisuele rechten voor de komende twee seizoenen te behandelen. Naast het feit dat alle wedstrijden op Ott van TimVision te zien zullen zijn, zal het grote nieuws zijn dat we één wedstrijd per dag gratis op La7 zullen kunnen zien, waardoor de beweging de mogelijkheid krijgt om steeds meer mensen en gezinnen in heel Italië te bereiken.”

In dezelfde richting heeft de Federale Raad van de FIGC op 9 juni een resolutie aangenomen: vanaf het seizoen 2022-2023 zal het aantal clubs dat in de Serie A voor vrouwen uitkomt, worden teruggebracht van de huidige 12 naar 10, met degradatie van twee naar één seizoen.