Opera Neon is de browser van de toekomst voor Windows en Mac. Hoe gebruikt u het?

We hebben al een tijdje niets meer van Opera gehoord. Vandaag onthult het softwarebedrijf eindelijk de revolutionaire Opera Neon mini-browser voor desktops die een vonk

Het is een conceptbrowser waarvan het bedrijf zeker is dat hij de webervaring radicaal zal veranderen. Opera Neon, al beschikbaar voor degenen die het willen uitproberen, is geen update van de Opera desktop browser die we allemaal kennen, het is een compleet nieuw project dat alles wat we tot gisteren als vanzelfsprekend beschouwden in de prullenbak gooit.

Opera Neon bevat functies die innovatief en origineel zijn is een understatement. Er zijn functies die nog nooit eerder zijn gezien in andere browsers, zoals het blokkeren van reclamebanners en een gratis VPN-verbinding (Virtual Private Network), wat een soort geografische uitbreiding is van een beveiligd privé lokaal netwerk dat interne sites kan verbinden, vooral bedrijfswebsites, die zich in de vier hoeken van de wereld bevinden. Voor ons, “gewone” gebruikers, is het echter een soort tweede bureaublad waarmee we, in tegenstelling tot het besturingssysteem, al onze online activiteiten kunnen organiseren. Laten we het eens in detail bekijken.

Tab op volle kracht

(Overgenomen van YouTube)

Opera Neon heeft een look en structuur die nog nooit eerder is gezien. De browser bestaat in principe uit tabbladen aan de rechterkant van het scherm in de vorm van cirkelvormige pictogrammen, en een optiebalk (tool) aan de linkerkant. Het hele centrale deel van de browser is gewijd aan online browsen. Tabbladen kunnen in het midden worden versleept zodat meerdere sites tegelijk kunnen worden bekeken en verschillende webdiensten kunnen worden gebruikt. Met andere woorden, websites worden met een muisklik een soort kant-en-klare applicatie.

Alle activiteiten onder controle

Tabs zijn slechts een van de twee “gezichten” van Opera Neon: het tweede is de optiebalk (tool) – in het zicht aan de linkerkant – die talloze functies biedt. Het maakt het in de eerste plaats mogelijk een nieuw tabblad te openen en, tot dusver, niets bijzonders, maar ook om een groot aantal audio/video-streamingbronnen te beheren via een speler met de traditionele Play- en Pause-commando’s. De browser is echter in staat de weergave van de verschillende multimedia-inhouden die in de verschillende geopende tabbladen aanwezig zijn, automatisch te herkennen en in één enkele oplossing onder te brengen. Het streamen kan ook worden gepauzeerd en tabbladen kunnen worden “gedempt”. Dit is een functie die bijvoorbeeld ontbreekt in browsers die momenteel in omloop zijn. Een andere interessante functie is de mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken – gewoon door handmatig het gedeelte te selecteren dat moet worden opgeslagen – en deze met een snelle drag-and-drop te publiceren, bijvoorbeeld op Facebook, WhatsApp, Telegram of andere sociale of instant messaging-diensten of e-mail. Last but not least is er een gemakkelijk toegankelijke downloadsectie.

Functies die u misschien niet verwacht

De laatste maar niet minder interessante functie is het gesplitste scherm. Waar is het voor, zult u zich afvragen: om het scherm links en rechts te splitsen door te klikken en de aanwijzer op een van de open tabbladen te houden en het dan naar het midden te slepen en de grootte ervan aan te passen zoals u wilt. Nieuwsgierig? Opera Neon kan gratis worden gedownload van de pagina van de fabrikant voor Windows en Mac.

Enkele van de video’s in deze sectie zijn afkomstig van het internet, en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.