Endian breidt distributienetwerk uit met Icos

De beveiligingsfabrikant Endian tekent een tweede distributiepartner voor Duitsland. Met onmiddellijke ingang zal het Italiaanse VAD Icos de IT- en OT-beveiligingsproducten van de fabrikant distribueren. Het vlaggenschip is het Endian Secure Digital Platform.

Het was nog maar een paar maanden geleden dat de Italiaanse distributeur Icos op de Duitse markt begon. Naast een aantal Italiaanse fabrikanten heeft Icos ook bekende merken als Huawei, Eset, Netapp, Oracle en Sophos in zijn internationale portefeuille.

Nu heeft ook de Zuid-Tiroolse fabrikant Endian een distributieovereenkomst met de VAD gesloten. Tot nu toe distribueerde alleen het systeemhuis Conactive de producten van de fabrikant in dit land.

Endian produceert beveiligingsproducten voor IT en OT (operationele technologie). Volgens Alexander Mautner, Country Sales Manager bij Icos, hebben deze een groot potentieel omdat ze een link leggen tussen de klassieke kantooromgeving en de productie.

Het kernproduct, dat Icos nu in Duitsland verkoopt, is het multi-client-capabele Endian Secure Digital Platform. Het wordt gebruikt voor het netwerken en beveiligen van machines en systemen. Hiervoor gebruikt de fabrikant IoT-beveiligingsgateways die functies hebben als een intrusion detection system, firewall en virtual private network.

Daarnaast ondersteunt het platform softwarecontainers die bedrijven kunnen gebruiken om klantspecifieke toepassingen te implementeren, zoals software voor voorspellend onderhoud of dataverzameling.

Administrators kunnen via de centrale gebruiksrechten instellen en beheren. Systeemhuizen kunnen deze centrale beheertool ook als white-label versie verkrijgen.