Zyxel beloont inkoopfrequentie

Met het herziene partnerprogramma voor heel Europa wil Zyxel niet alleen de best verkopende resellers aanspreken, maar alle resellers. In plaats van verkoopniveaus beloont de fabrikant de aankoopfrequentie van de klant.

Met de lancering van zijn herziene partnerprogramma vertrouwt Zyxel niet op verkoopniveaus, maar op de aankoopfrequentie van de klanten van zijn resellers. Op deze manier wil de fabrikant niet alleen de wederverkopers met de hoogste omzet aanspreken, maar alle wederverkopers.

Het partnerprogramma bestaat uit drie niveaus: Reseller, Geautoriseerd en Premium. Nieuwkomers beginnen op het niveau Reseller en krijgen toegang tot de hogere niveaus door hun aankoopfrequentie. Reeds lang bestaande Zyxel-partners komen binnen op basis van hun aankoopgeschiedenis van het voorgaande jaar.

Bonussen, incentives en diensten

Met diverse bonussen, incentives en diensten wil de fabrikant zijn wederverkopers stimuleren om hun aankoopfrequentie te verhogen. Na elke aankoop worden bonuspunten bijgeschreven op de rekening van de wederverkoper. De punten kunnen worden ingewisseld voor aantrekkelijke beloningen zoals tablets, camera’s, korte vakanties en waardebonnen, maar ook voor geselecteerde Zyxel-producten. Extra punten kunnen worden verdiend door deel te nemen aan promoties die het hele jaar door door de fabrikant worden aangeboden. Het nieuwe partnerportaal zal ook een “deal registration area” bevatten waar resellers vertrouwelijk projectprijzen kunnen aanvragen en toegang krijgen tot intensiever accountbeheer en technische ondersteuning.

“We willen onze resellers met dit nieuwe partnerprogramma nieuwe stimulansen geven om met ons samen te werken. In tegenstelling tot veel partnerprogramma’s bieden wij via ons beloningssysteem een breed scala aan voordelen, van opleiding, marketingondersteuning en diensten tot plezier en vrije tijd. Wij zijn ervan overtuigd dat er altijd voor elk wat wils is en kijken ernaar uit om nieuwe partners te verwelkomen”, aldus Andrea Volkhardt, Marketing Manager bij Zyxel Duitsland.

Een belangrijk onderdeel van het partnerprogramma – en een gebied waarin Zyxel veel blijft investeren – is het thema technische ondersteuning en training voor resellers. Het partnerprogramma omvat technologiecursussen en een online e-learningprogramma, alsmede technische diensten.

In een vertrouwelijk gedeelte kunnen resellers op elk gewenst moment hun puntensaldo, aankopen, aanstaande projecten en andere details bekijken. Hier kunnen ze ook te weten komen hoeveel aankopen ze nog moeten doen om het volgende partnerniveau te bereiken. Detailhandelaren kunnen een aanvraag indienen op de website van de fabrikant.