NEC Duitsland promoveert Yuya Momose tot Managing Director

Yuya Momose werkt sinds 1981 bij NEC. Nu is de 51-jarige gepromoveerd tot Managing Director voor de DACH-regio en voor de Benelux-landen.

Yuya Momose neemt als Managing Director van NEC Duitsland de leiding over van Makoto Tsukakoshi, die naar NEC Corporation in Tokio gaat als Vice President “IT Platform Business”. Momose is verantwoordelijk voor de gebieden high performance computing, zakelijke IT-platformoplossingen, netwerkoplossingen en beveiligings- en biometrische oplossingen. Hij zal werkzaam zijn in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux-landen.

Speciaal in Duitsland wil de 51-jarige NEC “een van de sterkste en meest innovatieve bedrijven in de IT- en netwerksector” maken. “NEC is een zeer gespecialiseerde multiplayer en dat is precies hoe we ons op de Duitse markt willen positioneren,” legt Momose uit. Hij is sinds 1981 in verschillende functies werkzaam voor de groep. Meest recentelijk was hij als Vice President “European High Performance Computing and IT Platform” verantwoordelijk voor de supercomputer- en IT-platformactiviteiten.