EMC haalt Dirk Pfefferle aan boord als Sales Director Enterprise

Dirk Pfefferle gaat zich met onmiddellijke ingang ontfermen over EMC’s Duitse enterprise-klanten. Hij moet de verkoop- en servicebenadering van de cloudstrategie implementeren.

Sinds 1 mei 2011 is Dirk Pfefferle de nieuwe Sales Director Enterprise bij EMC Duitsland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor zaken met zakelijke klanten, die rechtstreeks door de fabrikant worden ondersteund. Pfefferle is ook lid van de raad van bestuur van EMC Duitsland.

“Als onderdeel van onze cloudstrategie zorgen we voor serviceproviders en zakelijke klanten met een uniforme verkoop- en serviceaanpak”, aldus Sabine Bendiek, Managing Director bij EMC Duitsland. “Met Dirk Pfefferle hebben we de juiste man gevonden voor deze uitdagende taak. Hij brengt de nodige verkoopervaring en sectorkennis mee om onze activiteiten met succes verder uit te breiden. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken en heet hem van harte welkom als nieuw lid van het managementteam.”

Dirk Pfefferle komt van Verizon Duitsland naar EMC. Daar bekleedde hij de functie van Area Vice President Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa, alsmede een van de twee functies van Managing Director. Pfefferle werkt al meer dan 17 jaar in de telecommunicatie- en software-industrie. Hij begon zijn carrière als medeoprichter van een opleidings- en managementadviesbureau in de softwaresector. Daarna verhuisde hij naar Microsoft Duitsland. Daar was hij verantwoordelijk voor de servicepartnerprogramma’s en de serviceverkoop.