The House of Paper: Tokio theorie verontrust fans

De hypotheses over het lot van Tokio zijn even gedurfd en onbevooroordeeld als de plannen die de professor ons gewend is: hier zijn de ideeën die momenteel op het web circuleren

Spoiler alert: als u de vijf afleveringen van La Casa di Carta 5 nog niet hebt gezien, dan is dit artikel niet voor u. De eerste vijf afleveringen van het nieuwe, laatste seizoen van The House of Paper zijn werkelijk explosief. Er zijn maar weinig mensen die de evolutie van de 100 uur in de Bank van Spanje niet hebben gezien: de spanning snijdt zowel in het hol als in de tent van de kolonel. De familie van dieven in rode pakken wordt steeds meer verenigd en vecht voor de vrijheid tegen de epiloog van seizoen vijf.

The House of Paper domineert nog steeds de Netflix Top Tien en daarbuiten. Een afspeellijst gewijd aan het vijfde seizoen is populair op Spotify, en over een paar dagen komt het huis in de wereld van de videospelletjes. De geruchten over een mogelijke spin-off, misschien een prequel van een van de personages, worden steeds sterker: de meest geaccrediteerde is Tokyo. Juist over haar doen in deze uren de vreemdste en fantasievolste theorieën de ronde over haar lot na de laatste episode van deel I. Wij weten dat zij zichzelf heeft opgeofferd om de bende te redden, maar misschien, zo suggereren sommige machiavellistische hypotheses, is zij niet dood. Laten we de theorie over Tokio’s verhoopte lot onderzoeken in deel twee van The House of Paper.

Leeft vele levens

In de vijfde aflevering van deel I van The House of Paper waren de fans getuige van de dood van een van de meest geliefde personages uit de serie: Tokio. Commandant Sagasta’s aanvalsteam kwam binnen, met hulp van Gandia, na het dak opgeblazen te hebben. De soldaten schoten: Tokyo’s armen en benen raakten gewond. Ze kon zich niet in veiligheid brengen en zat vast in de keuken. Voor het einde, waren er ontelbare herinneringen in haar hoofd. Van haar grote liefde René tot haar eerste ontmoeting met de professor. Tokyo herleeft haar vele levens.

Tot uitputting en om iedereen te redden, offert ze zichzelf op door zichzelf, Gandia en waarschijnlijk de supersoldaat Sagasta te doden. Een tragische dood die de fans ontroerde, die na Nairobi niet klaar waren om nog een charismatisch personage te verliezen.

Niet iedereen is er zeker van dat het meisje dood is, maar velen geloven dat ze zichzelf op wonderbaarlijke wijze heeft weten te redden.

De reden voor de theorie

Tokyo lijkt geen hoop meer te hebben na de ontploffing van de granaten, maar er zijn enkele aanwijzingen die de theorie van haar redding ondersteunen. Vanaf de allereerste aflevering van het eerste seizoen is de vertelstem van het huis van papier die van Tokio: het is haar persoonlijke herinnering of wanneer die van anderen wordt getoond.

Dit zou volgens velen kunnen betekenen dat sinds de overval op de Staatsmunt en alles wat daarop volgde geen weergave van het heden is, maar het resultaat van een vertellen van verhalen uit het verleden. In deze theorie zou een nog levende Tokyo iemand moeten vertellen over wat er is gebeurd.

Die iemand zou Nairobi’s zoon kunnen zijn aan wie ze een belofte had gedaan: onthullen wie zijn moeder was en de waarheid over de overvallen. Als dit inderdaad het geval is, leeft Tokio nog.

Een tweede aanwijzing is de zin die ze zei voordat ze zichzelf opblies: “De dag dat ik Gandia vermoordde, had ik iedereen tegen me. We zullen vanaf 3 december zien of de theorieën waar zijn.