Paper House 5 zal de relatie tussen de Professor en Alicia Sierra onthullen

Hebben de gewetenloze inspecteur en de bende-runnende Professor een hechte en onbreekbare band? Hier zijn alle theorieën en aanwijzingen uit de serie

Alicia Sierra, de gewetenloze inspecteur gespeeld door Nawja Nimri, is een van de hoofdpersonen van het vierde seizoen van The House of Paper. Sinds het derde seizoen heeft ze steeds meer ruimte gekregen en is ze geleidelijk een van de centrale personages in het verhaal geworden. Zij zal ook een centrale rol spelen in het vijfde seizoen en er zullen enkele geheimen over haar vroegere leven worden onthuld.

Dit wordt vooral duidelijk als je kijkt naar wat er gebeurt in de laatste aflevering, wanneer inspecteur Sierra alleen en in burger verschijnt bij het hol waar de professor zich schuilhoudt, en een pistool op hem richt. Zonder twijfel heeft het vierde deel van de TV-serie veel aspecten van het personage verduidelijkt, zo onthult zij bijvoorbeeld dat haar man onlangs is overleden en dat zij praktisch klaar is om van haar zoon te bevallen. Deze stukken hebben ons aan het denken gezet over de evolutie van het personage in het vijfde seizoen. Volgens de fans zou ze wel eens een heel unieke relatie met de professor kunnen hebben.

The House of Paper 5: Is Alicia Sierra de zus van de professor?

Alicia Sierra is te zien in enkele van de meest adembenemende scènes in de tv-serie, zoals het laten zien van het knuffeldier van haar zoontje aan Nairobi en het profiteren van zijn zwakte om het personage gespeeld door Alba Flores neer te schieten, of het martelen van Rio ondanks dat ze een enorme buik heeft om mee om te gaan en het bedenken van haar duivelse plannen terwijl ze haar drankjes door een rietje nipt alsof het niets is.

Ze is een meedogenloze en koude rekenaar, en een van de meest onderscheidende personages in La Casa di Carta. Ze is zo sterk dat ze zeker een grote rol zal spelen in seizoen vijf. Volgens de fans zal in de nieuwe afleveringen zelfs worden onthuld dat Alicia Sierra, de Professor en dus ook Berlin broers en zussen zijn.

Zijn de Professor en Alicia hetzelfde?

Een Reddit-gebruiker heeft gewezen op de karakterovereenkomsten tussen de professor en Alicia Sierra. Beiden zijn in staat om koelbloedig te redeneren, zelfs in crisissituaties en tijdens noodsituaties, en beiden slagen erin om met ongelooflijke wendingen te krijgen wat ze willen. Bovendien zijn ze vastberaden en hebben ze een obsessief gevoel voor discipline, waarbij geen enkele afleiding is toegestaan.

Alicia deelt ook trekken met Berlin, die ook de broer van de professor is. Bijvoorbeeld hun licht macabere gevoel voor humor, hun verlangen om zelfs bij de meest extreme plannen gesteund te worden, of hun narcisme, omdat zij graag bewonderd worden terwijl zij de meest opvallende en roekeloze gebaren maken, alsof zij er van houden om mensen te laten lijden. Aanvankelijk speculeerde het publiek dat Alicia eigenlijk Berlin’s ex-vrouw Tatiana was, maar de timing klopte niet en dus werd deze theorie geschrapt.

Casa di Carta 5: Wat gaat er gebeuren?

Als de Professor en Alicia Sierra broers en zussen waren, zou het plot een heel andere wending nemen: Sergio Marquina’s (gespeeld door Alvaro Morte) belangrijkste antagonist zou medeplichtig kunnen worden en zich mogelijk bij de bende kunnen aansluiten. Dan zou de groep geen vijand meer hebben om zich tegen te beschermen. Een andere mogelijkheid is dat Alicia wordt vervangen door iemand die even meedogenloos is en in staat om de gemaskerde dievenbende op te rollen.

De theorie van een familieband tussen de professor en de inspecteur heeft het publiek echter niet helemaal kunnen overtuigen. De vrees bestaat dat het blootleggen van deze connecties de serie zou kunnen veranderen in een soort laag-bij-de-grondse Spaanse telenovela, waardoor het plot geforceerd en overdreven wordt.

Kortom, er zit niets anders op dan te wachten op de release van La Casa di Carta 5 op Netflix. Het is nu een kwestie van maanden, niet in het minst omdat de pandemie het filmen heeft vertraagd, maar het zal zeer binnenkort beginnen.