Sony

Sony is een Japans bedrijf met hoofdkantoor in Tokio dat wereldwijd technologie- en amusementsdiensten levert. Sony is ontstaan ​​met de Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, een klein bedrijf dat in 1946 in Japan werd opgericht door Masaru Ibuka en Akio Morita. Het bedrijf heeft zichzelf in de jaren vijftig officieel omgedoopt tot Sony. Hun eerste product was een transistorradio, die toegang bood tot nieuws voor het onlangs door oorlog verscheurde Japan en behoorlijk populair werd. Sony begon de radio’s te verkopen in de Verenigde Staten, waar de vraag ernaar groeide.

Sony heeft in de tweede helft van de twintigste eeuw verschillende technologieën ontwikkeld. Begin jaren zeventig ontwikkelde het bedrijf een videocassette en in 1970 creëerden ze de eerste Walkman, een draagbare radio om onderweg naar muziek te luisteren. Sony ontwierp schijven voor computeropslag en hielp bij het creëren van Blu-Ray dvd-technologie. Een van hun meest opvallende creaties is PlayStation.

Sony brengt zichzelf op de markt als een bedrijf dat “de wereld vult met emotie door de kracht van creativiteit en technologie.” Het bedrijf produceert kwaliteitsproducten op het gebied van zowel technologie als creatieve media. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een aantal van zijn activiteiten verkocht, waaronder zijn Vaio pc-laptops, die duur waren in vergelijking met andere computers. Maar Sony, dat weigerde zich in één bepaalde branche te nestelen (dankzij oprichter Akio Morita), doet zaken op meerdere gebieden, niet alleen op technologie of creatieve media. Het is een veelzijdig bedrijf met een breed scala aan producten.

Dit zijn slechts enkele van de huidige bedrijfstakken van Sony:

smartphones
Digitale fototoestellen
Spelcomputers
Software voor het mixen van geluid
Home theater-technologie

Sony beheert ook een muziekgroep en filmbedrijf. De Sony Music Group ondersteunt meerdere platenlabels. Sony Pictures Entertainment is een succesvolle filmgigant en is nu eigenaar van Columbia Pictures.

Het proces van Sony voor het maken van producten en diensten heet Human-Centered Design. Het baseert productcreatie op de wensen en eisen van de klant en biedt tegelijkertijd een oplossing voor die behoeften. Sony voert ook bruikbaarheidstests uit op producten tijdens het ontwikkelingsproces.