Byod

Bring Your Own Device (BYOD) is een trend in IT-consumentisering waarbij individuen hun persoonlijke computerapparatuur (smartphones, laptops, tablets, enz.) Gebruiken voor werkgerelateerde of schoolgerelateerde taken. BYOD heeft aanzienlijke gevolgen voor netwerkbeveiliging en IT-ondersteuning, evenals voor de tevredenheid en productiviteit van werknemers.

BYOD voordelen

Veel medewerkers en studenten genieten van de flexibiliteit om hun eigen apparaten te gebruiken als aanvulling op de geleverde apparatuur of als een totale vervanging. Ze zijn van nature meer vertrouwd met deze apparaten, wat leidt tot verhoogde productiviteit en efficiëntie. In sommige gevallen kan de flexibiliteit van BYOD ook het moreel en de tevredenheid op de werkplek verbeteren.

BYOD kan ook een positieve invloed hebben op de IT-uitgaven van werkgevers, aangezien zij niet vooraf betalen voor het apparaat of de onderhouds- / upgradekosten op de lange termijn. De flexibiliteit van een werknemer die zijn eigen apparaat gebruikt, betekent ook dat hij gemakkelijk vanaf elke locatie kan werken, waardoor een werkgever wordt gepositioneerd om te voldoen aan de toenemende trends op het gebied van extern personeel. Evenzo kan BYOD-beleid de last verlichten van het leveren van gespecialiseerde apparatuur die een student of werknemer mogelijk al bezit.

BYOD Nadelen

Hoewel er veel voordelen zijn van BYOD-beleid, zijn er enkele opmerkelijke nadelen. Allereerst maken persoonlijke apparaten het moeilijk om antivirussoftware, firewalls en andere soorten software die worden gebruikt om een ​​netwerk te beveiligen, te stroomlijnen. Dit betekent dat gegevens die op die apparaten zijn opgeslagen, vaak het risico lopen te worden geopend door een onbevoegde gebruiker. BYOD maakt het ook moeilijk om te garanderen dat een werknemer geen toegang meer heeft tot gevoelige bestanden en programma’s nadat hij het bedrijf heeft verlaten.

Om deze reden kan een werkgever gedetailleerde beveiligingsvereisten invoeren voor elk type persoonlijk apparaat dat is verbonden met het bedrijfsnetwerk en wordt gebruikt voor werkgerelateerde taken. IT kan bijvoorbeeld eisen dat apparaten worden geconfigureerd met wachtwoorden, verbieden dat specifieke soorten applicaties op het apparaat worden geïnstalleerd of vereisen dat alle gegevens op het apparaat worden gecodeerd. Andere BYOD-beveiligingsbeleidsinitiatieven kunnen het beperken van activiteiten omvatten die werknemers op deze apparaten op het werk mogen uitvoeren (bijv. E-mail en telefoongesprekken zijn toegestaan, maar sociale media zijn beperkt) en periodieke IT-audits om ervoor te zorgen dat het apparaat voldoet aan het BYOD-beveiligingsbeleid van het bedrijf.

Werknemers en studenten kunnen ook frustratie ervaren wanneer hun apparatuur defect raakt en de IT-medewerkers van hun organisatie niet in staat zijn om eenvoudig problemen op te lossen of het apparaat helemaal te vervangen. De kwestie van toegankelijkheid en persoonlijke voorkeur kan ook rijzen bij BYOD-beleid: sommige werknemers of studenten kunnen het zich misschien niet veroorloven om de apparatuur die nodig is om hun werk te doen, aan te schaffen of te upgraden, of ze geven er misschien de voorkeur aan om hun persoonlijke apparaten gescheiden te houden van de apparaten die worden gebruikt. voor werkgerelateerde doeleinden.

BYOD VoIP-abonnement

Een ander veelgebruikt gebruik van de uitdrukking is verbonden met de VoIP-industrie, waar BYOD wordt gebruikt om een ​​specifiek type VoIP-abonnementsmodel te beschrijven. Abonnees die hun eigen SIP-apparaat hebben wanneer ze zich aanmelden voor een VoIP-service, kunnen meestal profiteren van een goedkoper abonnement wanneer ze BYOD gebruiken; niet alle VoIP-serviceproviders bieden echter speciale tariefplannen voor abonnees met hun eigen apparatuur. Als een BYOD-abonnement niet beschikbaar is via een VoIP-provider, moeten klanten de apparatuur van de provider gebruiken in plaats van die van henzelf.