2007: De eerste iPhone wordt gepresenteerd

25 jaar is een eeuwigheid, vooral in de IT-industrie. Ingrijpende veranderingen in markten, technologieën en bedrijven hebben de afgelopen kwart eeuw vorm gegeven. Ingebed in de hedendaagse geschiedenis en de ontwikkeling van IT BUSINESS, nemen we u mee op een korte reis door de tijd.

Knut de ijsbeer wakkert een debat over klimaatverandering aan – maar de klimaatconferentie op Bali blijft onbeslist. In plaats van een vloed van de eeuw laat de orkaan Kyrill puin en tranen achter.

De Linkse Partij ontstaat uit de restanten van oude kadersmederijen, terwijl aan de rechterkant Strauss adlatus Edmund Stoiber aftreedt. De BTW wordt verhoogd tot 19 procent – ook voor babyvoeding, maar niet voor dierenvoeding. Absurd. Met de toetreding van Bulgarije en Roemenië verschuift de EU-grens verder naar het oosten.

De IT-industrie en technologieën

Toppers en flops: in januari 2007 introduceert Steve Jobs de iPhone. De baas van Apple baarde opzien met de innovatieve mobiele telefoon, die zonder toetsenbord werkt en in plaats daarvan wordt bediend via een multi-touch display. Het toestel wordt vervolgens een megaseller: in 2015 zijn er 700 miljoen iPhones verkocht.

Minder succesvol is een andere innovatie die Microsoft ook in januari uitbrengt. Het PC-besturingssysteem Windows Vista, de opvolger van Windows XP, heeft weinig bijval gekregen, vooral van bedrijven en overheidsinstanties. Daimler en General Motors, bijvoorbeeld, kondigen aan dat zij Vista zullen overslaan. Het Amerikaanse ministerie van Transport verbiedt zijn werknemers om over te stappen op het nieuwe systeem.

IT-BUSINESS

Het wekelijkse IT-BUSINESS NEWS wordt IT-BUSINESS, dat vanaf 2007 tweewekelijks in tijdschriftvorm zal verschijnen. De nadruk ligt op achtergrondkennis, kenmerken en analyses. Tegelijkertijd breidt Vogel IT-Medien de IT-BUSINESS Academy uit, die als organisator van vakcongressen sindsdien ook intensief actief is op het gebied van online seminars en webcasts.

In november lanceert IT-BUSINESS een nieuw branche-evenement. Tijdens de “Nacht van de Distributie”, die in het Bayerischer Hof in München wordt gehouden, zal het vaktijdschrift voor het eerst prijzen uitreiken aan de meest succesvolle distributeurs in vijf categorieën. Het evenement, dat sinds 2009 als de “Nacht van IT-BUSINESS” in het Steigenberger Drei Mohren in Augsburg wordt gehouden, is een vaste waarde in het IT-kanaal aan het worden.