Eerste iPhone op veiling, recordbedrag bereikt

Op eBay heeft het prototype van de iPhone versie 1.1.1 in een paar uur tijd 25 duizend dollar bereikt, maar het apparaat werd geschat op meer dan 60 duizend dollar

Een gebruiker op eBay heeft een van de eerste iPhone-prototypes te koop gezet. Het is een volledig functionele versie met aanraakscherm die op het beroemde koop- en verkoopplatform al meer dan 100 biedingen heeft bereikt voor in totaal 36.000 dollar, en dat bedrag blijft maar stijgen.

De eerste iPhone die in de verkoop ging, was de iPhone 2G, die op 29 juni 2007 in de VS werd uitgebracht. De versie (iPhone 1.1.1 genoemd) die op eBay te koop wordt aangeboden, dateert van 2006. Het is dan ook een van de prototypes die Apple ontwikkelde voor de officiële release van de iPhone.  De iPhone 1.1.1 heeft een andere batterij en processor dan de iPhone 2G versie en is iets zwaarder met 144 gram. Maar zal het echt zijn? Iedereen op eBay is ervan overtuigd dat het zo is, niet in het minst omwille van één detail: alvorens de iPhone 2G aan te kondigen, zei Steve Jobs dat de telefoon OS X zou draaien, maar door productieproblemen was dat niet het geval. Het prototype uit 2006 draait daarentegen wel op OS X.

Hoe is de iPhone 1.1.1

Als je hem bekijkt, lijkt het iPhone-prototype uit 2006 echt op iets uit Cupertino. Hij heeft de klassieke vorm van de eerste iPhones, met een fysieke Home-knop en twee zeer geprononceerde randen. Het basisbod dat door de verkoper op eBay werd voorgesteld was 1.000 dollar, maar in slechts één nacht brachten kopers de veiling op 25.000 dollar. De verkoper verwacht echter meer op te halen dan dat, aangezien het Apple-prototype telefoon naar schatting 61.000 dollar waard is, volgens informatie in de verkoopbeschrijving.

Dit is niet de eerste keer dat iemand op eBay of andere internetfora voor technologie heeft geprobeerd om oude iPhone-prototypen te verkopen. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld twee onuitgebrachte iPhones op het net verschijnen met het Acorn-besturingssysteem, een soort voorloper van het huidige iOS. Dus als we enkele tienduizenden euro’s te besteden hebben en onze passie ligt bij iPhones of bij vintage en zeer zeldzame elektronische voorwerpen, hoeven we alleen maar te proberen op het iPhone-prototype 1.1.1 te bieden op eBay.