Netwerktopologieën in één oogopslag

Solarwinds Network Topology Mapper (NTM) software voor mapping, device discovery en netwerkinventarisatie maakt de presentatie van gedetailleerde netwerkkaarten mogelijk – zowel om gemakkelijk te bekijken als voor publicatie.

Solarwinds Network Topology Mapper (NTM) verzamelt netwerkgegevens op meerdere niveaus en gebruikt deze om gedetailleerde en dynamische topologiekaarten te maken, inclusief knooppuntsymbolen, labels en gekleurde lijnen om de snelheid van de lijnen weer te geven, voor het gehele netwerk of voor afzonderlijke segmenten. Aanvullende informatie zoals IP-adressen, MAC-adressen, DNS-namen, knooppuntnamen en switch-poortverbindingen kan aan de kaart worden toegevoegd.

Inventaris

Een multi-protocol inventaris identificeert alle apparaten op het netwerk. Een keuze uit ICMP, SNMP v1-v3, WMI, CDP, LLDP en VMware polling kan worden gebruikt om een uitgebreide lijst en gedetailleerd diagram van het netwerk te maken. De weergave kan worden aangepast om informatie over het volledige netwerk, specifieke apparaten of Layer 2 en 3 weer te geven, en om de rapportage te stroomlijnen met Microsoft Office Visio-exports.

Netwerkcontrole

Het onderhoud van kaarten zorgt ervoor dat de netwerkvoorschriften worden nageleefd. De NTM van Solarwind kan worden gebruikt om netwerkkaarten te maken met verbindingen naar gegevens van de kaarteigenaar. De weergave van veranderingen in de netwerktopologie helpt IT-specialisten bij de controle. Het kan ook worden gebruikt om scans te plannen om kaarten bij te werken, switchpoort-activiteit te volgen, ongeautoriseerde apparaten te vinden en direct te voldoen aan auditvereisten voor tal van standaarden, waaronder PCI en HIPAA.

Solarwinds stelt Network Topology Mapper beschikbaar voor download als een gratis 30-dagen trial.