ACP neemt Wichmann Systemhausgruppe over

De ACP-systeemhuisgroep breidt zich in de oostelijke deelstaten uit. Sinds deze maand bezit het Duits-Oostenrijkse bedrijf een meerderheidsaandeel in de Wichmann Systemhausgruppe (Wisys), gevestigd in Halle en Dresden.

De ACP Groep zet zijn overnamekoers van de afgelopen jaren voort. Op 1 oktober verwierf het Duits-Oostenrijkse systeemhuis een meerderheidsaandeel in de Wichmann Systemhausgruppe (kortweg Wisys), gevestigd in Halle en Dresden. Naast de twee hoofdvestigingen heeft het IT-bedrijf, dat 28 jaar geleden werd opgericht, nog andere vestigingen in Berlijn, Sangershausen en Mannheim. In 2017 behaalde het met 58 medewerkers een omzet van 14 miljoen euro.

Door de overname versterkt ACP zijn regionale aanwezigheid in de oostelijke deelstaten, met name in Saksen-Anhalt en Saksen. Sinds de overname van het in Paderborn gevestigde systeemhuis Janz IT in 2016 heeft de groep met de Janz-dochter Godyo een vestiging in Jena, Thüringen. Volgens ACP is Wisys een van de leidende systeemhuizen in Oost-Duitsland. De directeuren Holger Nammert, Sten Jacobsen en Jörg Fischer blijven in hun huidige functie aan het bedrijf verbonden.

“Wisys beschikt over jarenlange expertise op het gebied van infrastructuur en cloud en heeft een breed klantenbestand opgebouwd in diverse sectoren”, aldus Günther Schiller, bestuurslid van de ACP Groep en verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten.

Grooter bereik

De directie van Wisys verwacht op haar beurt synergievoordelen van het deel uitmaken van een grotere groep. “De brede aanwezigheid van ACP in Duitsland betekent dat we onze klanten nu op een supraregionale basis kunnen bedienen en hen nog uitgebreider kunnen adviseren en bedienen op verschillende gebieden waar veel vraag naar is, zoals cloud en managed services”, benadrukt Nammert.

Daarnaast is het systeemhuis nu in staat om zijn klanten betere aanbiedingen te doen dankzij de “uitstekende toegang” die ACP heeft tot fabrikanten als Cisco, Dell EMC, HPE of Microsoft, vervolgt de Wisys-directeur. Dit verhoogt de efficiëntie van het bedrijf.