Verandering aan de top van Komsa’s reparatiebedrijf

Bij W-Support.com, een dochteronderneming van de distributeur Komsa, zullen Matthias Quaißer en Thomas Härtig vanaf juni gezamenlijk de operationele leiding overnemen. Axel Brandt, tot nu toe hoofd van de reparatiedienstverlener, gaat na 25 jaar met pensioen.

De operationele activiteiten van Komsa-dochter W-Support.com zullen in de toekomst worden geleid door een dubbele leiding: Matthias Quaißer en Thomas Härtig zullen vanaf 1 juni verantwoordelijk zijn voor de reparatie van mobiele telefoons, smartphones en tablets in het servicecentrum van de distributeur. Beiden zijn reeds lang in dienst bij het ICT-bedrijf uit Hartmannsdorf bij Chemnitz. Zij nemen daarmee een deel van de verantwoordelijkheden over van Axel Brandt, de langjarige directeur van W-Support.com, die met pensioen gaat. Quaißer zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop, Härtig voor de werkplaats. De leiding van de service-dochter komt in de toekomst in handen van Sven Mohaupt, productiedirecteur van de Komsa Group.

Met Axel Brandt, tevens hoofd Aftersales bij Komsa, wordt afscheid genomen van een man van het eerste uur. De opgeleide communicatie-ingenieur kwam in 1994 bij de distributeur en heeft vanaf het begin de ontwikkeling van W-Support.com mee helpen vormgeven. Van het repareren van defecte mobiele telefoons voor gespecialiseerde handelspartners, breidde hij het dienstenspectrum uit met gegevensback-up, gegevensherstel en recycling. Brandt “bouwde een van de eerste serviceafdelingen van onze ondernemingsgroep op en had zo samen met zijn team een zeer grote invloed op de ontwikkeling van onze groep”, benadrukt productiedirecteur Mohaupt.

Als erkende werkplaats voor alle bekende fabrikanten en servicepartner voor vele duizenden handelspartners is de reparatiewerkplaats “een beslissende bouwsteen in het serviceportfolio van de Komsa Groep”, voegt Uwe Bauer, CEO van de distributiegroep, eraan toe. Zonder de moed van Brandt, zijn doorzettingsvermogen en “de vaste wil om voor onze klanten onconventionele wegen in te slaan”, zou de ontwikkeling van de dienstdochteronderneming niet mogelijk zijn geweest.