Komsa integreert Microsoft Cloud in portfolio

De ICT-distributeur Komsa en de softwarespecialist Crayon starten een samenwerking. Dit betekent dat de gespecialiseerde handelspartners van Saxon voortaan via het Crayon-platform clouddiensten van Microsoft kunnen afnemen en aan hun klanten kunnen verkopen.

Nieuwe toevoeging aan Komsa Cloud Services: De ICT-distributeur uit Hartmannsdorf start de samenwerking met licentiespecialist Crayon, die hij onlangs op zijn B2B-top in Chemnitz aankondigde. Via het platform van de samenwerkingspartner integreren de Saksen het cloudaanbod van Microsoft in hun cloudportfolio. Voortaan kunnen de gespecialiseerde handelspartners van Komsa op deze manier diensten zoals Office 365 of Azure afnemen en aan hun klanten verkopen. Crayon treedt op als solution aggregator binnen het Microsoft-programma voor cloud solution providers (CSP).

“Met de Microsoft-softwarepakketten, bijpassende hardware en de diensten uit ons assortiment kunnen onze partners een complete werkplek vanuit de cloud aanbieden en zo voldoen aan de toenemende vraag op de markt”, aldus Steffen Ebner, Head of B2B Sales bij Komsa, in een toelichting op de start van de samenwerking. Toegang tot het Crayon Cloud-iQ platform is beschikbaar voor Komsa partners na registratie via de distributeur. “Het was voor ons erg belangrijk dat de portal het multi-level karakter van ons verkoopkanaal weerspiegelt, zodat onze partners de soevereiniteit over hun klanten en hun marges niet verliezen”, zegt Ebner.

“Door de samenwerking met Komsa stellen we een compleet nieuwe doelgroep van telecommunicatie-experts en systeemhuizen in staat om de wereld van Microsoft-cloudaanbiedingen zoals Microsoft 365 en Azure te betreden”, voegt Merlin Bauer, Director Sales bij Crayon, toe. Volgens hem is het betreden van deze business complex voor systeemhuizen die nauwelijks ervaring hebben met de Microsoft Cloud: Cloud-iQ ondersteunt hen bij het vinden van de juiste licenties voor de eisen van de klant, het overzichtelijk beheren van licenties en het automatisch factureren.

Meer nieuwe toevoegingen

Op de B2B Summit had Komsa met de providers TDT en Soti nog twee nieuwe toevoegingen aan zijn portfolio gepresenteerd. TDT uit Essenbach in Neder-Beieren ontwikkelt en produceert al 40 jaar datacommunicatietechnologie in Duitsland. De distributeur verkoopt nu het complete router- en gateway-assortiment van de fabrikant.

B2B-bestuurslid Ebner vindt een breed scala aan netwerkinfrastructuur essentieel in het zakelijke klantensegment: “Telecommunicatie is niet langer een op zichzelf staande oplossing. Bedrijven grijpen de overschakeling op IP-communicatie aan als een kans om hun systemen onder de loep te nemen. Onvermijdelijk komen zij dan ook terecht bij de vraag naar een geschikte netwerkinfrastructuur”. Dit resulteert in extra zakelijk potentieel voor partners.

Soti is een Canadese specialist voor Enterprise Mobility Management (EMM). Met de MobiControl-software kunnen eindapparaten van verschillende fabrikanten en met verschillende besturingssystemen via een centraal dashboard op afstand worden beheerd. Het product biedt interfaces voor Samsung Knox, Android Zero-Touch en Apple’s Device Enrollment Program.