Verkoop van licentiecodes in de winkel via Content Card

De handel met software voor mobiele telefoons vindt meestal online plaats. Om handelaren met licentiecodes in staat te stellen ook verkoop aan de toonbank te genereren, heeft het bedrijf Content Card iets speciaals bedacht.

De verkoop van licentiecodes is lange tijd voorbehouden geweest aan de online handel. Het bedrijf Content Card doorbreekt deze virtuele barrière met zijn gelijknamige product. Een bon ter grootte van een briefkaart wordt gebruikt om de licentiecode in de winkel te krijgen. Daar activeert de detailhandelaar de software zodra de klant heeft betaald. Daarna kan de klant via een numerieke sleutel het product downloaden op zijn of haar mobiele telefoon. Het aanbod is momenteel beperkt tot de navigatiesoftware “Nokia Maps Navigation”, maar zal binnenkort worden uitgebreid.

Het voucherformulier moet ook sceptische klanten over de streep trekken die nogal huiverig zijn om hun creditcardnummer via internet door te geven of via premium SMS te betalen. De handelaar kan de vouchers ook relatief risicoloos aanbieden, aangezien hij niet vooraf hoeft te betalen. Pas nadat de vouchers zijn geactiveerd, reikt de respectieve distributeur de factuur uit. In Duitsland hebben de distributeurs My-Extra, Krebber, Communication AG, Degen, Best Com en SMS Michel de zogenaamde Content Cards aan hun portfolio toegevoegd.

Interesseerde handelaren kunnen meer over dit onderwerp te weten komen in een drie minuten durende introductiefilm op de website van het bedrijf.