Ulf Kilper leidt verkoop bij Memorysolution

Bij de gespecialiseerde distributeur Memorysolution neemt Ulf Kilper de leiding over van de verkoop, waarvoor eerder Tanja Esmyol verantwoordelijk was. De manager reorganiseert de marketing- en communicatieafdeling van het in Baden gevestigde bedrijf

De in Breisach gevestigde distributeur Memorysolution reorganiseert zijn verkoop- en marketingstructuren. Ulf Kilper, die voorheen werkzaam was op de inkoopafdeling van de onderdelenspecialist, neemt daarbij de leiding over de totale verkoop op zich. Het vorige hoofd verkoop, Tanja Esmyol, die deze functie sinds 2010 bekleedde, zal in de toekomst de nieuw opgerichte divisie Marketing en Communicatie opzetten.

Kilper’s taken omvatten het managen van de verkoopteams en het voortdurend aanpassen van het productassortiment en de diensten van de distributeur aan de behoeften van zijn verkooppartners, voornamelijk gespecialiseerde dealers, systeemhuizen, integrators en industriële klanten. Daarbij zal hij nauw samenwerken met Esmyol.

Groei met dubbele cijfers

De voortdurende groei van het bedrijf vereist “de duurzame uitbreiding van de verkoopstructuren”, aldus Gerald Diercks, oprichter en algemeen directeur van Memorysolution, over de personele veranderingen. Vorig jaar steeg de omzet van de distributeur met 50%, volgens eigen cijfers. Het in Breisach gevestigde bedrijf verkoopt componenten voor server- en andere bedrijfssystemen, opslagoplossingen voor industriële toepassingen en servers onder het eigen merk Mustang.

Esmyol werkt sinds 2000 bij Memorysolution, waar ze aanvankelijk werkte als filiaalmanager. Kilper kwam in juni 2016 bij het bedrijf. Daarvoor werkte hij bij de in Brunswick gevestigde distributeur Action Europe, die tot maart 2014 Devil heette. Daar bekleedde de manager voor het laatst de functie van Director Sales & Product Marketing, nadat hij eerder leiding had gegeven aan drie business units (Server & Storage, Components, Network & Communications). Intussen was de distributieprofessional als onderdirecteur verantwoordelijk voor de inkoop van Devil’s. Voordat Kilper in augustus 2009 naar Braunschweig kwam, werkte hij acht en een half jaar als productmanager bij MSC Technologies, een dochteronderneming van de elektronicadistributeur Avnet.