Content organiseren, tools koppelen en frictie overwinnen

We zitten midden in de grote verandering van tijden – van on premises veilig naar de cloud. In de aanloop naar CLOUD 2019 legt Marc Paczian, Solutions Architect bij Dropbox, uit welke services Dropbox-oplossingen in deze context kunnen bieden.

Heden ten dage ontbreekt het de meeste werknemers niet meer aan informatie, documenten en werkinstrumenten op kantoor. Eerder is er soms een gebrek aan overzicht, structuur en tijd. Wat kan Dropbox Business tegen deze achtergrond betekenen voor de dagelijkse werkzaamheden van een kantoormedewerker?

Paczian:Het werk wordt steeds meer verspreid: bestanden worden opgeslagen op verschillende apparaten, in de cloud en op onze harde schijven. Gemiddeld wisselen we tussen 30 tools en apps per dag. Het is gemakkelijk om het overzicht te verliezen en veel tijd te verliezen met het zoeken naar inhoud en het beheren van werk. Volgens een studie van McKinsey besteden we een alarmerende 60 procent van onze tijd aan deze nutteloze dingen. De nieuwe Dropbox stelt gebruikers daarom in staat hun aandacht volledig te richten op het uitvoeren van de eigenlijke taken en fricties te overwinnen. Op die manier kan inhoud op één werkplek worden georganiseerd en kunnen tools worden gekoppeld om grenzeloos samen te werken, zelfs in wereldwijde teams. In diesem zentralen Arbeitsplatz ermöglicht es Dropbox, die Anwendungen zu verknüpfen, mit denen wir am liebsten arbeiten.

► Mehr Infos zur Cloud 2019 – Technology & Services Conference

 

.mybutton {background-color:#00378B;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#1761f3;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}

 

Wie sieht es in dem Zusammenhang in Hinblick auf Bedenken in Sachen ­Sicherheit und Compliance bei Dropbox-Lösungen aus?

Paczian: Die Sicherheit der Daten unserer Kunden hat bei uns stets die höchste Priorität! Wij hebben een wereldwijd gedistribueerde, complexe cloudinfrastructuur gebouwd en voldoen aan zowel internationale als Duitse veiligheidsnormen en zijn DSGVO-compliant. Bij Dropbox houden we ons volledig aan de regel dat beveiliging de verantwoordelijkheid is van elke medewerker, die we verder ontwikkelen door middel van regelmatige training en uitdagen door middel van diepgaande beveiligingstests. Bovendien is ons team vastbesloten ervoor te zorgen dat de vooruitgang op ontwikkelingsgebied snel wordt omgezet in gevestigde veiligheidsnormen, waarvan de hele sector zal profiteren. Het bug bounty-programma van Dropbox, bijvoorbeeld, wordt erkend als een van de meest geavanceerde en succesvolle in de industrie.