Extreme Networks rondt overname Enterasys Networks af

Extreme Networks wordt een leider in de netwerkindustrie – met meer dan 12.000 klanten – door de krachten te bundelen met Enterasys Networks. De joint venture wil zich richten op zeer schaalbare producten en oplossingen.

Extreme Networks is van plan de investeringen in onderzoek en ontwikkeling aanzienlijk te verhogen om zijn visie op high-performance, modulaire en open networking te versnellen. Na de fusie met Enterasys Networks omvat het portfolio datacenternetwerken, switching en routing, software-defined networking (SDN), bekabelde en draadloze LAN-toegang, netwerkbeheer en beveiliging. De productontwikkelingsplannen van beide bedrijven zullen verder worden ondersteund en geoptimaliseerd om de investeringen van klanten te beschermen en verstoringen van de bedrijfsvoering te voorkomen.

Het bedrijf is van plan om het huidige uitbestede klantondersteuningsmodel uit te breiden door gebruik te maken van de expertise van Enterasys op het gebied van in-house ondersteuning. De bestaande partnerschappen – bijvoorbeeld met Lenovo of Ericsson – moeten verder worden uitgebreid en aangevuld met bijkomende strategische allianties. Het netwerk van distributie- en verkooppartners zou worden uitgebreid met het oog op een verhoging van de omzet voor de onderneming en voor de partners. Tegelijkertijd zouden investeringen worden gedaan in infrastructuur om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen. Extreme Networks verwacht de omzet te verdubbelen tot 600 miljoen dollar per jaar – wat het bedrijf de op drie na grootste fabrikant van Ethernet-netwerken zou maken.

“We zijn toegewijd aan de investeringen van onze klanten en de ontwikkelingscycli van het bestaande portfolio. Ons doel is om superieure producten en diensten te leveren aan onze klanten en de industrie te leiden met netwerkoplossingen die versnelde bedrijfsgroei en verhoogde productiviteit mogelijk maken,” aldus Chuck Berger, CEO van Extreme Networks. “Onze bestaande en toekomstige producten en diensten zullen de netwerkuitdagingen oplossen die fundamenteel zijn voor het succes van onze klanten.”

“Ik ben enthousiast over de fusie met Extreme Networks. Het geeft ons schaalgrootte om op vele fronten te werken en de marktpenetratie aanzienlijk uit te breiden. Onze innovatie garandeert de hoogste waarde voor de klant. Met onze wereldwijde aanwezigheid, uitgebreide portfolio, hoogopgeleide werknemers en klantgerichte cultuur, zijn we goed gepositioneerd om een nieuwe standaard in klanttevredenheid te vestigen,” voegt Chris Crowell, voormalig CEO van Enterasys en nieuwe COO van Extreme toe.

“Mobiele communicatie, sociale netwerken, Big Data en applicatie-economie veranderen het zakelijke landschap,” zegt Vala Afshar, CMO van Extreme Networks. “We zijn goed gepositioneerd met onze portfolio en mensen om onze klanten door deze digitale transformatie te leiden.”