Extreme Networks lanceert “Dojo”-trainingsprogramma

Netwerkspecialist Extreme Networks introduceert zijn nieuwe wereldwijde trainingsprogramma Extreme Dojo. Het omvat gratis online videocursussen en diepgaande inhoud over producten en oplossingen ter ondersteuning van de verkoopactiviteiten van partners.

Extreme Networks introduceert zijn Extreme Dojo trainingsprogramma. Het biedt partners wereldwijd de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een nieuwe reeks online leerinhouden in verschillende korte videomodules. Elk van de vier leerniveaus – geïnspireerd door vechtsportriemen – biedt kennis en inhoud over het marketing- en bedrijfsmodel, het productportfolio, de verticale positionering en oplossingsstrategieën van Extreme.

Extreme Dojo is oorspronkelijk ontwikkeld om de eigen medewerkers van het bedrijf te trainen. Het trainingsaanbod is nu uitgebreid voor het wereldwijde partnernetwerk van het bedrijf ter ondersteuning van de partnermarketingstrategie in alle verkoopregio’s

De nieuwe versie van het trainingsaanbod bevat wijzigingen die zijn gebaseerd op feedback van een pilot van het programma met meer dan 100 partners. Elk van de vier “gordels” heeft betrekking op een specifiek aspect van het bedrijfsmodel van Extreme. Binnen elk van de vier niveaus wordt een specifieke opleiding verstrekt die is afgestemd op de functieprofielen en verantwoordelijkheden van elke cursist. Zodra elk “gordelniveau” is voltooid, ontvangen partners erkenning voor hun prestaties en komen ze in aanmerking voor bonussen of speciale aanbiedingen.

De niveaus

  • Level 1: De “witte band” dient als introductie of “onboarding” en geeft een overzicht van het bedrijf, het dienstenaanbod, de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van partners en legt uit hoe partners gebruik kunnen maken van het Global Technical Access Centre (GTAC)
  • Level 2: De “gele band” geeft een overzicht van het Extreme-partnerprogramma en de bijbehorende voordelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld partnerkortingen of programma-aanbiedingen voor specialisaties, de Niet-voor-verkoop-programma’s, dealregistratie, de fondsen voor marketingontwikkeling (MDF) en het “PartnerWorks”-serviceprogramma.

Level 3: De “groene band” presenteert hulpmiddelen die informatie verschaffen zoals de prijslijsten van Extreme-producten, BMI-configuraties, richtlijnen voor implementatie en branding en het aanbod van de Partner Marketplace. Al deze aanbiedingen zijn bedoeld ter ondersteuning van het sluiten van transacties en de timing van implementaties.

  • Level 4: De “blauwe band” omvat een uitgebreid overzicht van het oplossingenportfolio en een training om klanten beter te begrijpen zodat partners beter kunnen verkopen met behulp van specialisaties en relevante certificeringen.

Deelname en Partner App

Partners kunnen vanaf 8 november 2018 deelnemen aan het Dojo-programma. Meer informatie is beschikbaar op de Extreme Networks Partner Portal. In de mobiele app “E360” ontvangen deelnemers nieuws en updates in een speciaal Dojo-kanaal en kunnen zij deelnemen aan wedstrijden waarmee zij in aanmerking komen voor beloningen. De E360-app kan worden gedownload in zowel de Apple- als de Google Play-app stores.

Ga hier naar het Extreme-partnerportaal.