Hoe uitschrijven van mailinglijsten die uw inbox verstoppen

Moe van het ontvangen van promotieberichten of nieuwsbrieven die u absoluut nutteloos vindt maar die uw inbox verstoppen?

Diegenen die al jaren hetzelfde e-mailadres gebruiken, ook al zijn ze altijd heel voorzichtig geweest om geen ongewenste berichten te ontvangen, en dan hebben we het niet alleen over spam, zullen nu worden gebombardeerd met voorstellen om dingen te kopen met fantasmagorische kortingen, informatie van sites waarvan je je niet eens kunt herinneren ze ooit te hebben bezocht.

Wat kunnen we zeggen? Wat kan ik zeggen? Het is lastig, en het neemt ook kostbare online ruimte in beslag en verspilt je tijd. Het is waar dat veel toepassingen en diensten voor het beheer van e-mail – zowel op het web als op draagbare apparaten – filters hebben waarmee promotionele nieuwsbrieven en reclameberichten automatisch in speciale tabbladen of mappen worden omgeleid. Deze mappen mogen echter alleen worden gebruikt voor inhoud die u interesseert. Bent u klaar om uw inbox weer volledig onder controle te krijgen?

Hulpmiddelen voor e-mailtoepassingen

Er zijn diverse oplossingen om van niet te missen advertenties, promoties en aanbiedingen af te komen. Apple heeft in iOS 10 bijvoorbeeld een afmeldlink toegevoegd. Als de app detecteert dat het bericht een abonnements- of promotie-e-mail is, verschijnt de uitschrijfknop bovenaan het bericht. Tik op de optie en Apple stuurt je automatisch een bericht met het verzoek om van de mailinglijst in kwestie te worden verwijderd.

Gebruik de gratis Unroll.Me-dienst

De app Unroll.me moet binnenkort beschikbaar zijn voor bezitters van een telefoon, en waarschijnlijk volgend jaar voor bezitters van een Android-abonnement. In de tussentijd is er ook de mogelijkheid om Unroll.Me via het web te gebruiken. De dienst stelt u in staat om al uw inkomende nieuwsbrieven en berichten van sociale media te groeperen in één dagelijkse e-mail, maar biedt ook een zeer eenvoudige functie voor een bulkabonnement. Hoe werkt het? Je meldt je aan bij de dienst met je e-mailadres, zodat Unroll.me kan controleren op welke nieuwsbrieven en mailinglijsten je bent geabonneerd. Unroll.me zorgt voor een maximale beveiliging van je gegevens. Als u besluit Unroll.me te gebruiken, zal de dienst de afzenders en onderwerpregel van uw inbox scannen om te bepalen wat wel en wat geen abonnements-e-mail is. U krijgt dan een lijst en u kunt beslissen wat u wilt houden en wat u niet meer wilt ontvangen. Unroll.me zal dan een afmeldingsmail naar de afzenders sturen. Als sommige bedrijven je vragen een formulier in te vullen om “van ze af te komen”, zorgt Unroll.me ervoor dat deze berichten automatisch in je inbox worden weggegooid.

Verwijder jezelf

Als je je wilt uitschrijven, kun je proberen je uit te schrijven van hun mailinglijst via de optie “unsubscribe”. De meeste e-mailmarketeers bieden deze optie immers aan. Sommigen zullen u vragen een snelle enquête in te vullen over waarom u hen wilt verlaten, maar dat is niet verplicht. Tenminste niet altijd…