Yahoo Mail werkt vandaag niet, wat is er aan de hand

Yahoo Mail werkt niet vanaf 20.00 uur op 22 oktober 2019. Het probleem treft de hele wereld. Dit is wat er gebeurt

Yahoo Mail ligt plat. Moeilijke avond voor Yahoo Mail-gebruikers: de e-mailprovider geeft geen toegang vanwege een “tijdelijke fout 15”. Het is niet mogelijk e-mails te verzenden of te ontvangen, en de reden daarvoor is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat Yahoo Mail niet werkt: vorige maand deed zich een soortgelijk probleem voor.

Op de website downdetector.it, die opmerkingen van gebruikers verzamelt wanneer een dienst of een applicatie uitvalt, zijn honderden meldingen uit heel Italiƫ binnengekomen. De Yahoo Mail down is echter niet beperkt tot de Bel Paese, maar heeft zich over de hele wereld verspreid, een teken dat het probleem groot is en enige tijd nodig heeft om te worden opgelost. Het is hoogstwaarschijnlijk een serverstoring die Yahoo Mail heeft platgelegd. Technici zijn al bezig om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. We houden u op de hoogte.

Waarom Yahoo Mail vandaag niet werkt

We weten niet waarom Yahoo Mail op dit moment niet werkt. Uit berichten van gebruikers blijkt echter dat het probleem alleen de e-maildienst treft en niet de Yahoo-website. Iedereen die toegang probeert te krijgen tot zijn e-mail account krijgt een bericht met de tekst “temporary error 15”. Logisch gezien is het onmogelijk om zowel e-mails te ontvangen als te verzenden. Ook de Yahoo Mail-applicatie voor smartphones en tablets kampt met hetzelfde soort probleem. De downtime van Yahoo Mail kan worden veroorzaakt door een serverstoring bij de e-mailprovider, maar dit is niet bevestigd. We zullen de situatie blijven volgen en u op de hoogte houden.

Update 5:00 a.m. 23 oktober. Het probleem bij Yahoo Mail is opgelost.