All-in-one server voor kleine bedrijven

De Ionas Server Small Business is bedoeld als basisoplossing voor de IT-infrastructuur voor werkgroepen, ZZP’ers en kleine bedrijven zonder eigen IT-afdeling. De eerste inrichting van de server wordt door provider Ionas gedaan op basis van de behoeften van de klant.

Volgens Ionas OHG ondersteunt de serveroplossing projectmanagement, CRM, telefonie en teamwerk aan documenten. Bovendien worden automatisch back-ups gemaakt – volgens Ionas kunnen eerdere versies met slechts een paar klikken worden teruggezet en kunnen wijzigingen transparant worden bijgehouden.

De Ionas Server Small Business synchroniseert bestanden, agenda’s en adresboeken en kan zo alle medewerkers voorzien van een uniforme database. Het maakt niet uit welk besturingssysteem wordt gebruikt. De server kan probleemloos communiceren tussen apparaten met Windows, Mac OS, iOS, Linux en Android. Het open Linux-besturingssysteem biedt vrijheid op het gebied van toepassingen en diensten. Door de integratie van verdere programma’s kan het systeem worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van de klanten.

De Ionas-server slaat alle gegevens lokaal op, terwijl ze tegelijkertijd in een privé-cloud beschikbaar zijn om via het internet te worden opgevraagd. Volgens Ionas worden de overgedragen gegevens altijd via een versleutelde verbinding (HTTPS of VPN) getransporteerd. Deze technologie maakt het ook mogelijk de eigen cloudserver achter de router te verbergen. Dit maakt het onzichtbaar op het internet en beschermt het tegen directe aanvallen.

De klant kan beslissen of het onzichtbaar is of niet. Experts van Ionas zorgen voor de installatie. Elke Ionas-server wordt individueel geconfigureerd volgens het behoeftenprofiel en vervolgens in gebruik genomen. Indien gewenst neemt Ionas de lopende IT-ondersteuning over. Naar behoefte kunnen onderhoudscontracten met verschillende prestatiekenmerken worden gesloten.