Hoe open ik een .eml bestand

Als je .eml bestanden in je e-mail hebt ontvangen en je wilt weten hoe je ze moet openen, lees dan dit artikel! Ontdek hoe het moet met Libero Tecnologia.

Het komt voor dat via e-mail de meest uiteenlopende bestandsformaten worden ontvangen, vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van Pec (gecertificeerde e-mail), die soms berichten kan presenteren in formaten die een gemiddelde gebruiker nog nooit heeft gezien. Het kan daarom nuttig zijn om te weten hoe u een .eml-bestand opent.

Wat zijn .eml-bestanden

Bestanden met de extensie .eml bevatten e-mailberichten, compleet met tekstopmaak en eventuele bijlagen, inclusief afbeeldingen. Ze worden automatisch aangemaakt door sommige toepassingen, zoals Microsoft Outlook of Windows Web Mail, en u kunt de inhoud meestal bekijken door erop te dubbelklikken. Als u deze bestanden echter in uw e-mail client wilt importeren, kan de procedure veel tijd in beslag nemen als u met veel e-mails te maken hebt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat niet alle computers ze kunnen openen, omdat het vaak afhangt van de programma’s die erop geïnstalleerd zijn. Daarom zijn er enkele handige softwaretools om een .eml-bestand zonder al te veel moeite te openen.

Hoe .eml-bestanden te openen

De procedure verschilt afhankelijk van het type besturingssysteem dat u gebruikt. Om .eml-bestanden onder Windows te openen, klikt u eerst met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u vervolgens Eigenschappen. Er wordt dan een nieuw venster geopend waarin u op Wijzigen moet klikken en het e-mailprogramma van uw voorkeur moet selecteren. Als het niet in de lijst van beschikbare toepassingen staat, zoek het dan op met de bladerknop onderaan en selecteer het handmatig. Met het Mac besturingssysteem, echter, klikt u gewoon met de rechtermuisknop op het bestand en klikt u op Get Info. Selecteer in dat venster Openen met en kies uw e-mail client, bevestig daarna door op Alles bewerken te klikken. Zodra dit is gebeurd, worden de .eml-bestanden geopend door simpelweg op het pictogram te dubbelklikken en kunnen ze afzonderlijk in uw e-mailclient worden geïmporteerd.

Hoe opent u .eml-bestanden online

Het online openen van .eml-bestanden is eenvoudig, aangezien ze kunnen worden geopend met een browser zoals Internet Explorer. Het enige wat u hoeft te doen is de bestandsextensie te veranderen van .eml in .mht, die zonder problemen door deze browser wordt gelezen. Hiermee kunt u de inhoud van het bestand direct online bekijken.

Hoe grote hoeveelheden .eml-bestanden te openen

Wanneer u .eml-bestanden in grote hoeveelheden moet openen, zijn er procedures die dit kunnen vereenvoudigen. Het antwoord heet Mozilla Thunderbird, dat compatibel is met alle platforms en gratis is. Zodra u het programma hebt gedownload en op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u het opstarten, vervolgens uw e-mailaccount configureren en een specifiek onderdeel installeren dat grote hoeveelheden .eml-bestanden tegelijk kan importeren: dit is de extensie ImportExportTools NG, die u afzonderlijk op uw computer moet downloaden.

Als u de bewerkingen hebt voltooid, moet u Thunderbird opnieuw openen en de add-on toevoegen die u zojuist hebt gedownload, door naar het menu Extra te gaan en Extra onderdelen te selecteren en vervolgens te installeren wat u zojuist hebt gedownload. Op dit punt zal het programma opnieuw worden opgestart, waarna u de map kunt selecteren waarin u de te downloaden eml-bestanden wilt importeren. Zodra dit is gebeurd, klikt u op ImportExportTools NG in het gereedschapsmenu en selecteert u Alle berichten in een map importeren. Van daaruit geeft u aan waar de te importeren .eml-bestanden zijn opgeslagen en klikt u op Map selecteren om de overdracht te starten.

Openen .eml-tekstbestanden

Als uw computer de specifieke programma’s niet ondersteunt en u de .eml-bestanden niet met uw e-mailclient kunt openen, kunt u ze in ieder geval als tekstbestanden bekijken, hoewel u dan geen afbeeldingen en andere bijlagen kunt zien. Met het Windows besturingssysteem klikt u gewoon met de rechtermuisknop op het .eml-bestand dat u wilt openen, vervolgens kiest u Openen met… in het uitklapmenu en kiest u om het bestand te openen met Kladblok, dat op alle Windows PC’s geïnstalleerd is. Hyperlinks worden ingesloten in de tags <a href=: kopieer gewoon de url in de browserbalk om ze weer te geven. Als u met een Mac-besturingssysteem werkt, opent u het bestand met TextEdit en gaat u op dezelfde manier te werk.