Vijf apps om je stem te vermommen tijdens gesprekken

Om je stem te vermommen zijn er een aantal zeer eenvoudig te gebruiken apps beschikbaar in de Google Play Store en de App Store. Helaas zijn ze niet gratis

Apps om de toon van je stem te veranderen, speciale effecten toe te voegen om je onherkenbaar te maken en een achtergrondgeluid, tijdens een telefoongesprek, ontbreken zeker niet voor iOS en Android, maar ze zijn niet allemaal opgewassen tegen de taak.

We hebben er vijf geselecteerd die zowel voor Android als iOS werken. Zij lijken gratis, maar in werkelijkheid bieden zij slechts een proefperiode van enkele minuten of de mogelijkheid een demo op te nemen om de kwaliteit van stemveranderingen en speciale effecten te beoordelen. Als de gratis minuten op zijn, moet je in de meeste gevallen in-app extra tijd kopen. En de kosten per minuut zijn niet altijd gespecificeerd. Ze zijn dus een leuk instrument om een paar ludieke grappen uit te halen met vrienden en familie, maar het zijn zeker geen professionele apps zoals je die vaak ziet in Amerikaanse TV-shows. Ze zijn echter het proberen waard als u wat plezier wilt hebben met iets origineels.

Call Voice Changer

Hier is een toepassing die de toon van uw stem tijdens een gesprek kan veranderen en een flink aantal audio-effecten biedt. Voordat u hem koopt, kunt u hem uitproberen in de demomodus, zodat u kunt horen of u tevreden bent met de stemverandering en hoe andere mensen u horen. De eerste twee minuten zijn gratis en moeten binnen de eerste twee weken worden “uitgegeven”. De prijzen variëren dan van € 1,09 voor 3 minuten tot € 43,99 voor 170 minuten. Call Voice Changer is beschikbaar voor iOS en Android.

Funny Call / Minion Prank Call

Een app en twee namen? Ja, het heet Funny Call in iOS en Minion Prank Call in Android. Maar het is dezelfde applicatie gemaakt door dezelfde ontwikkelaar. De gebruikersinterface is een beetje chaotisch, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het vrij eenvoudig te gebruiken. U kunt geen testoproep maken om de resultaten van de stemverandering te controleren, maar u kunt wel uzelf opnemen om de geluidseffecten te testen. De helft van de effecten om je spraak te vermommen zijn gratis, maar als je de hele collectie wilt, moet je betalen. De app toont helaas een aantal nogal vervelende advertenties die het hele scherm in beslag nemen en je dwingen het spel te spelen om ze te sluiten. Ze komen, gelukkig, niet al te vaak voor. De eerste 30 seconden zijn gratis, en dan, net als Call Voice Changer en andere soortgelijke tools, het geeft je verschillende in-app aankopen om uit te kiezen. Funny Call / Minion Prank Call is beschikbaar voor iOS en Android.

FunCall

FunCall wordt geleverd met een zeer eenvoudig te gebruiken interface en heeft ook een functie om een testgesprek te maken, zodat u kunt luisteren naar de stemverandering. Het biedt niet hetzelfde aantal effecten als Funny Call heeft, maar het biedt u wel vijf basis stemeffecten: Helium, Vrouw, Man, Enge en Normaal. U kunt ook extra geluidseffecten toevoegen tijdens het gesprek, zoals geweerschoten, een blaffende hond, een weerwolf en meer. Gesprekken worden gevoerd via Wi-Fi, niet via het cellulaire netwerk. Je kunt extra effecten kopen via in-app aankopen die variëren van €0,99 tot €19,99, afhankelijk van je keuze. FunCall is alleen beschikbaar voor Android.

Voice Changer Calling

Een zeer eenvoudige app om uw stem te veranderen tijdens een telefoongesprek: wanneer u Voice Changer Calling opent, ziet u meteen het toetsenblok om het nummer te kiezen en de stemeffecten in de rechterbovenhoek. De app maakt gebruik van Wi-Fi om te bellen en je kunt beltegoed kopen dat $5, $10 en $20 kost (ongeveer €4,5, €9 en €18 tegen de huidige wisselkoers). Er zijn slechts vijf stemeffecten beschikbaar: diep, eng, normaal, grappig en ‘eekhoorn’. Voice Changer Calling is alleen beschikbaar voor Android.

Call Voice Changer Allogag

De interface van Call Voice Changer Allogag is zeer intuïtief en wordt geleverd met drie tabbladen: Stemveranderaar, achtergrond en effecten. Met Voice Changer Allogag kunt u geen testgesprek voeren, maar u kunt wel uw stem opnemen om de toonverandering en effecten uit te proberen. Het nadeel is dat er maar drie instellingen voor je stem zijn: laagste, normale en hoogste toon. Je krijgt één minuut gratis, daarna moet je extra minuten kopen om hem te blijven gebruiken. In-app aankopen: variëren van €1,09 tot €79,29. Call Voice Changer Allogag is alleen beschikbaar voor Android.