Hoe WhasApp-gesprekken opnemen met Android en iPhone

Het opnemen van gesprekken en videogesprekken op WhatsApp vereist het gebruik van externe apps. Hier leest u hoe u dit doet en wat de regels zijn

Het opnemen van gesprekken is een steeds populairdere functie op smartphones, en er zijn veel apps waarmee u dit kunt doen (Android is ook van plan om dit rechtstreeks in het mobiele besturingssysteem te integreren, in landen waar dit is toegestaan). In Italië is het opnemen van gesprekken bij wet toegestaan, maar het is niet mogelijk ze extern te delen. Ons advies is om de beller altijd te vertellen dat u het gesprek opneemt.

Weinig mensen weten dit, maar gesprekken via WhatsApp kunnen ook worden opgenomen. Laten we duidelijk zijn: er is geen native functie waarmee je gesprekken rechtstreeks vanuit WhatsApp kunt opnemen, maar je moet apps of tools van derden gebruiken die standaard aanwezig zijn op je smartphone. Meer en meer fabrikanten integreren een knop in de interface van de telefoon app om gemakkelijk gesprekken op te nemen. Voor degenen die de voorkeur geven aan meer professionele hulpmiddelen waarmee u uw gesprekken kunt afluisteren en opslaan in uw cloudruimte, zijn er apps van derden die u op uw smartphone kunt installeren. Hier lees je hoe je WhatsApp-gesprekken opneemt op je smartphone.

Hoe WhatsApp-gesprekken opnemen op Android

Het opnemen van een gesprek op WhatsApp kan heel nuttig zijn, vooral als het een zakelijk gesprek is. Nu de deelnemerslimiet is verhoogd tot acht personen, wordt WhatsApp steeds meer een alternatief voor de vele videoconferentie-applicaties.

Voor Android-gebruikers zijn er veel manieren om een WhatsApp-gesprek op te nemen. Zoals hierboven vermeld, is het echter noodzakelijk een externe app te gebruiken, aangezien de functie niet beschikbaar is in de berichten-app. De laatste jaren integreren steeds meer fabrikanten een app om gesprekken op te nemen. Om te zien of deze op uw smartphone aanwezig is, gaat u gewoon naar de app-lade en controleert u of “Call Recorder” aanwezig is. Als je die niet hebt, raden we je aan de app “Recorder” rechtstreeks van Google te installeren of “Call Recorder – Cube ACR” die perfect integreert met WhatsApp.

Als je de app hebt geïnstalleerd, kun je een gesprek opnemen op WhatsApp met Android. Hoe doe je dit? Het is heel eenvoudig: start eerst een opname via de app, ga dan naar WhatsApp, kies de contactpersoon of groep waarnaar je wilt bellen en start het gesprek. De app zal automatisch het hele gesprek opnemen.

Hoe WhatsApp-gesprekken opnemen op de iPhone

Voor iPhone-gebruikers wordt de zaak een stuk ingewikkelder. iOS staat niet toe dat apps van derden tegelijkertijd toegang hebben tot je smartphone en je microfoon, waardoor het onmogelijk is WhatsApp-gesprekken op te nemen. Dus wat te doen? Er is een alternatieve oplossing, zij het iets gecompliceerder: gebruik een externe recorder. Zet gewoon “Luidspreker” aan in je WhatsApp-gesprek en neem het op met een extern apparaat. De kwaliteit zal niet geweldig zijn, maar er zijn geen andere alternatieven. Nogmaals, vergeet nooit de andere partij te laten weten dat je WhatsApp-gesprek wordt opgenomen.