Gesprekken gratis opnemen met iPhone: zo

Privacy is tegenwoordig een gevoelige kwestie, vooral in het digitale tijdperk waarin onze gegevens en informatie voortdurend in gevaar zijn. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn een telefoongesprek op te nemen, bijvoorbeeld ter bescherming tegen chantage of bedreigingen, of gewoon voor de lol. Voordat we bekijken hoe je gratis gesprekken kunt opnemen met de iPhone, is het belangrijk om te onthouden dat het opslaan van telefoongesprekken zonder toestemming van de andere partij verboden is, omdat dit gedrag is dat de privacy van de andere partij schendt.

Ontdek wat de beste mobiele aanbiedingen zijn met iPhone inbegrepen.

Tegelijkertijd is het nog steeds mogelijk om gevoerde of ontvangen gesprekken op te nemen, zelfs zonder medeweten van de andere partij, zolang het gesprek niet openbaar wordt gemaakt, maar privé wordt gehouden. Laten we dus, met de nodige voorzichtigheid, eens kijken hoe u telefoongesprekken kunt opnemen met de iPhone, met behulp van uw pc, uw voicemaildienst of gratis en betaalde apps voor een betere service.

Voorbereidende stappen voor het opnemen van telefoongesprekken

Als u gesprekken wilt opnemen, moet u eerst een voorbereidende handeling uitvoeren. Dit komt omdat u uw SIM-kaart moet inschakelen voor conferentiegesprekken, waarbij naast de twee bellers ook een derde partij (in ons geval een applicatie of programma) wordt toegelaten. Neem hiervoor contact op met je mobiele telefoonaanbieder en vraag of ze deze functie willen vrijgeven door de klantenservice van het bedrijf te bellen.

Hoe neem je iPhone-gesprekken op vanaf je pc

Een truc om iPhone-gesprekken gratis op te nemen, is je pc te gebruiken, zodat je al je uitgaande en inkomende gesprekken kunt opslaan en beluisteren. Het enige wat u hoeft te doen, is de Quick Time Player-software downloaden, die zowel voor macOS- als Windows-computers beschikbaar is en zonder extra kosten kan worden gedownload.

Het enige wat u hoeft te doen, is het programma openen, een nieuw bestand selecteren, de optie Nieuwe audio-opname activeren, op het pijlsymbool klikken en op het hoofdscherm het nummer van uw iPhone invoeren. U kunt nu op het opnamepictogram klikken, zodat u elk telefoongesprek normaal kunt voeren, alsof het een niet-opgenomen gesprek is, en kunt ophangen zonder dat u daarvoor een speciale handeling hoeft uit te voeren.

Na afloop van het gesprek hoeft u de opname alleen nog maar te stoppen, waarna u het gesprek kunt beluisteren of het audiobestand kunt opslaan, waarbij u een naam naar keuze kunt invoeren, afhankelijk van hoe u het gesprek wilt classificeren om het te herkennen. De bestanden kunnen op elk moment worden beluisterd, maar elke keer dat u een gesprek wilt opnemen, moet u uw pc bij de hand hebben, dus deze oplossing werkt alleen voor gesprekken die vanuit huis worden gevoerd en goed zijn voorbereid.

Hoe iPhone-gesprekken met apps opnemen

Om gesprekken die u met andere mensen aan de telefoon voert op te slaan, is een van de populairste manieren het installeren van apps, programma’s waarmee u gratis gesprekken vanaf uw iPhone kunt opnemen. Zoals we zullen zien, zijn sommige apps echter betalend, dus om ze te gebruiken moet je downloadkosten betalen, waarna je je gesprekken kunt opslaan zonder enige vorm van extra kosten. Laten we eens kijken welke de meest efficiënte en geschikte opties zijn voor iOS-apparaten.

TapeACall Pro

Een van de beste apps voor het opnemen van gesprekken met de iPhone is TapeACall Pro, een app die voor €11,99 kan worden gedownload in de Apple Store en is gemaakt door het bedrijf Epic Enterprises. Het is de meest populaire app om deze dienst uit te voeren, in feite werkt het goed en heeft uitstekende beoordelingen gekregen op het Apple portaal. Bovendien kunt u met de app zowel uitgaande als inkomende gesprekken opslaan, waardoor de app zeer veelzijdig en nuttig is voor dit doel.

TapeACall is alleen compatibel met iPhones met iOS 11.2 of hoger, en is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Italiaans. Zodra u de app hebt gedownload en op uw toestel hebt geïnstalleerd, moet u zich identificeren door de code in te voeren die de applicatie via sms verstuurt. Na verificatie hoeft u alleen maar de dienst te activeren, de voorwaarden te accepteren en een Italiaans telefoonnummer in te voeren, op voorwaarde dat het geen Vodafone-gebruiker is, de operator staat namelijk niet toe dat de app op zijn nummers werkt.

Om telefoongesprekken op te nemen met uw iPhone hoeft u alleen maar de app te openen, de modus Gesprek opslaan te activeren door op de rode knop te tikken en vervolgens kunt u elk gewenst nummer bellen, waarbij u de optie Samenvoegen selecteert wanneer de beller het gesprek beantwoordt. Dit systeem werkt met zowel inkomende als uitgaande gesprekken, waarna u het laatste gesprek kunt beluisteren door op de afspeelknop naast het gesprek te tikken dat u wilt horen.

Het resulterende audiobestand kan worden gedownload of gedeeld, dus het kan worden opgeslagen op een harde schijf, een ander apparaat dan de iPhone of een cloudservice. TapeACall is compatibel met bijvoorbeeld Dropbox, Evernote, Facebook, Twitter, de belangrijkste e-mailproviders en Google Drive, zodat u het bestand een andere naam kunt geven en een kopie kunt opslaan via een van deze programma’s of externe toepassingen.

IntCall Call Recorder

Als u een Vodafone-account hebt, kunt u een andere app gebruiken, namelijk Call Recorder – IntCall, ontwikkeld door het bedrijf TeleStar LTD. De app is gratis te downloaden in de Apple Store, dus het is echt een app om gratis, zonder extra kosten, gesprekken op te nemen met de iPhone. Hoewel de app gratis is, bevat deze wel een aantal advertenties, dus u moet er rekening mee houden dat er tijdens het gebruik verschillende pop-ups kunnen verschijnen.

IntCall biedt u, in tegenstelling tot de eerste gepresenteerde app, de mogelijkheid om inkomende en uitgaande gesprekken op te slaan, zowel binnenlandse als internationale, en biedt ook een interessante functie, namelijk de mogelijkheid om uw telefoonnummer onbekend te maken. De audiobestanden die tijdens de opnames worden opgeslagen, kunnen worden gearchiveerd op de iPhone zelf of op cloudopslagdiensten, applicaties en externe media, op een vergelijkbare manier als we hebben gezien met TapeACall.

Het gratis karakter van de app is helaas slechts schijn, in feite moet je credits kopen om te kunnen profiteren van een efficiënte en onbeperkte dienst. De prijs begint bij $5 en loopt op tot $50, met een eerste storting van slechts $0,3. Deze tegoeden worden gebruikt om telefoongesprekken te betalen, en het bedrijf rekent 10 cent per minuut aan. De app werkt op dezelfde manier als de andere app, dus u hoeft alleen maar de opnamefunctie te activeren, het nummer te draaien of het gesprek te ontvangen, en vervolgens de sectie Opnames te gebruiken om het gesprek opnieuw te beluisteren.

Hoe gratis gesprekken opnemen met een andere iPhone

Als de tot nu toe gepresenteerde opties u niet hebben geholpen, kunt u een andere methode gebruiken, die zeker minder nauwkeurig en efficiënt is, maar wel het probleem gratis kan oplossen, zonder ook maar één euro uit te geven. In dit geval heb je een andere iPhone nodig, want met de eerste bel je, terwijl je met de tweede het telefoongesprek opneemt. Hiervoor kunt u de app Voice Memos gebruiken, die beschikbaar is op alle Apple iPhones.

De bediening is heel eenvoudig. Eerst houdt u de twee toestellen tegen elkaar, dan activeert u de app voor spraakopname, met Voice Memos of een andere app, die u eventueel kunt downloaden in de Apple Store. Tenslotte hoeft u alleen nog maar de luidspreker aan te zetten, het gesprek te voeren en dan te controleren of de opname bevredigend was, met behoorlijk geluid. Dit systeem biedt geen hoge kwaliteit, maar het stelt u wel in staat om direct feedback te krijgen zonder dat u hoeft te betalen voor externe apps of andere software op uw iPhone of pc hoeft te installeren.

Hoe iPhone-gesprekken opnemen met Jailbreak

< Helaas zijn de meeste gratis iPhone-apps voor het opnemen van gesprekken alleen beschikbaar in de VS, zoals Google Voice, dat een van de beste is. U kunt echter toegang krijgen tot vele andere goede apps, waarbij u de standaardbeperkingen van uw toestel vermijdt, door uw iPhone te jailbreaken. Dit is een procedure waarmee je, zodra je de iPhone root-rechten hebt, alle toegangsbestanden en configuraties van het toestel kunt wijzigen en aanpassen.

In het bijzonder kun je met de jailbreak Tweaks installeren, dankzij de aanwezigheid van het programma Cydia, waarmee je het toestel aan je behoeften kunt aanpassen. Meer bepaald is het mogelijk om de originele Apple en iOS bestanden te wijzigen, zodat u ook apps kunt installeren die niet compatibel zijn met uw toestel. Een daarvan is Audio Recorder 2, een toepassing met een downloadkostprijs van $3,99, waarmee je niet alleen elk type inkomend of uitgaand telefoongesprek met je iPhone kunt opnemen, maar de audiobestanden ook kunt opslaan op externe programma’s en media.

De lijst met apps die deze functie uitvoeren is echter erg lang, in feite hoef je als je je iPhone al hebt gejailbreakt alleen maar Cydia te gebruiken, om te zoeken door algemene termen in het Engels in te voeren, zoals “calls recorder”. Op deze manier vindt u alle beschikbare toepassingen, waaruit u de meest geschikte kunt kiezen naar gelang van uw behoeften. Wij herinneren u nogmaals aan de delicate aard van dit gedrag, dus als u gesprekken wilt opnemen, zorg er dan voor dat ze nooit openbaar worden gemaakt, en gebruik deze functie discreet en maak er geen misbruik van, anders kunt u worden aangegeven wegens schending van de privacy.