Wat is Windows 10 Mobile?

Windows 10 Mobile is het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft voor het aandrijven van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het dient als de opvolger van Windows Phone 8.1, waarbij de naamswijziging de evolutie van het mobiele besturingssysteem weerspiegelt, evenals de integratie ervan in de uniforme benadering van Microsoft van het Windows 10-besturingssysteem.

Nieuwe functies in Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile introduceert een aantal belangrijke nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere releases van Windows Phone en Windows Mobile, zoals Continuum-ondersteuning (de mogelijkheid om verbinding te maken met een extern beeldscherm met muis- en toetsenbordinvoerondersteuning voor een pc-achtige desktopinterface), Office Mobiele updates en geïntegreerde Edge-webbrowser.

Extra nieuwe functies zijn onder meer ondersteuning voor universele Windows-apps (apps werken en worden automatisch geschaald op Windows-apparaten, van smartphones tot laptops tot desktops), verbeteringen in het meldingssysteem (met synchronisatie van meldingen tussen Windows-apparaten) en meer.

Release voor Windows 10 Mobile 2015

Consumenten kregen voor het eerst een blik op Windows 10 Mobile toen het in februari 2015 in de openbare bètatest ging, maar pas in december 2015 kwamen telefoons met de officiële release van Windows 10 Mobile in de verkoop.

De Lumia 950- en Lumia 950 XL-smartphones waren de eersten die werden aangedreven door Windows 10 Mobile, en bestaande Windows Phone-apparaten zouden vanaf 10 december 14 Windows 2015 Mobile-updates ontvangen.