Microsoft: klaar om nieuwe Windows Phone te lanceren tegen het einde van het jaar

Het Amerikaanse bedrijf werkt aan een nieuwe smartphone met een topprocessor en camera, en er zijn nieuwe geruchten over de langverwachte Surface Phone

Volgens verschillende geruchten werkt Microsoft aan de lancering van een nieuwe Windows Phone tegen het einde van het jaar. Helaas voor de fans van het genre hebben we het hier, althans voorlopig, niet over de langverwachte Surface Phone, maar over een waarschijnlijke update van een bestaand model.

In de afgelopen uren zijn er veel geruchten op het net gaan circuleren, aangevoerd door de Duitse site WindowsUnited, een expert op het gebied van Microsoft-geruchten, volgens welke het Amerikaanse bedrijf de afgelopen maanden werkt aan het op de markt brengen van een nieuwe smartphone. Het is de bedoeling dat dit tegen de herfst van dit jaar het geval zal zijn. Uiteraard wordt het een toestel met Windows 10 en zou het enkele functies moeten hebben zoals een topcamera en processor. Helaas zal het slechts een “kind” zijn van de reeds geziene Lumia 950 en 950 XL. Geen Surface Phone dus, ondanks de grote verwachtingen die buiten en binnen Microsoft over dit toestel de ronde deden.

De samenwerking met Qualcomm

De grote teleurstelling voor gebruikers komt vooral voort uit de vele kritiek op de Windows Store, die nog steeds weinig apps bevat en maar heel weinig van de populairste die op Android en iOS beschikbaar zijn. Er is echter grote nieuwsgierigheid of de nieuwe smartphone gebruik zal maken van de nieuwe samenwerking tussen Microsoft en Qualcomm. Sommigen hebben het zelfs over een telefoon die Win32-software kan draaien.

Surface Phone

Surface Phone is het meest verwachte mobiele apparaat van Microsoft. Voor velen is het slechts een luchtspiegeling, voor anderen, zoals de Duitse website DrWindows, is het een solide realiteit. Ook omdat het Amerikaanse bedrijf hard werkt aan een smartphone met Windows 10 op een ARM-processor, die een aantal apps zou openen die momenteel niet beschikbaar zijn, en dat alles aangevuld met uitstekende prestaties. Volgens enkele interne geruchten wordt de Surface Phone begin 2019 verwacht, maar DrWindows meldt dat Microsoft de release zou kunnen vervroegen naar 2018, gezien de recente goede resultaten. Zal Microsoft in staat zijn om binnen een jaar een echte persoonlijke revolutie in de smartphone-sector teweeg te brengen?