Wat is Fastweb Mobile, tarieven en SIM activatie

De mobiele operator van Fastweb biedt tal van aanbiedingen, zeker als we thuis altijd ADSL of glasvezel hebben Faswteb, hier leest u hoe u een nieuwe SIM activeert

Iliad heeft een soort “Franse revolutie” op de Italiaanse mobiele markt gebracht. Een van de eerste bedrijven die reageerde op de voordelige tarieven van Iliad is Fastweb Mobile, dat enige tijd geleden de campagne #nientecomeprima lanceerde.

Voor degenen die het niet kennen, en zoals u kunt raden aan de naam, Fastweb Mobile is het mobiele telefoonbedrijf van de Fastweb groep opgericht in 2008. Op 31 december 2017 telde de dienst 1,16 miljoen actieve kaarten, goed voor meer dan 16% van de Italiaanse markt. In tegenstelling tot andere mobiele bedrijven, biedt Fatsweb Mobile verschillende abonnementen en herlaadbare pakketten aan die gelinkt zijn aan de vaste lijn dienst, met kortingstarieven voor diegenen die reeds Fastweb klant zijn. Sinds 2018 experimenteert Fastweb Mobile met 5G-connectiviteit in Rome. En samen met Huawei en TIM heeft het al geëxperimenteerd met deze nieuwste generatie verbinding ook in Bari en Matera.

Wat is Fastweb Mobile

Het prefix dat gebruikt wordt door de nieuwe Fastweb Mobile lijnen is 373, terwijl het klantenservicenummer 192193 is. Het moet gezegd worden dat Fastweb een van de eerste bedrijven was die zich concentreerde op kostentransparantie en de snelheid van zijn internetverbinding. Fastweb Mobile was een van de eerste mobiele telefoonbedrijven die verborgen kosten, tijdgebaseerde promoties, tijdsbeperkingen en boetes voor vroegtijdige beëindiging elimineerde.

Hoe activeert u Fastweb Mobile SIM

Het activeren van een nieuwe SIM of het overzetten naar een Fastweb kaart is heel eenvoudig. Er zijn een aantal opties die we kunnen kiezen om over te schakelen naar Fastweb Mobile. De SIM-kaart kan namelijk worden aangevraagd in een van de vele fysieke winkels die over heel Italië verspreid zijn of gratis rechtstreeks via de website van het bedrijf. Als u problemen ondervindt bij de online activering, kunt u het gratis nummer 146 bellen om te worden teruggebeld door een operator en de registratie en activering van de SIM-kaart via de telefoon te voltooien.

Fastweb Mobile aanbiedingen

Er zijn verschillende tariefplannen voorgesteld door Fastweb Mobile in een poging om haar aandeel van de mobiele markt uit te breiden. Het aanbod dat we kunnen omschrijven als het meest “complete” is Mobile Freedom, dat omvat onbeperkte minuten, 100 sms’jes en 20 GB dataverkeer. Dit pakket kost 10,95 euro per maand voor Fastweb thuisklanten en 15,95 euro per maand voor alle anderen. Met Mobile Giga kunt u daarentegen genieten van 300 minuten, 100 sms’jes en 10 GB per maand voor €5,95 als u al klant bent bij Fastweb, anders €10,95. Dezelfde prijs geldt voor Mobile Voce, dat echter 1000 minuten, 100 sms’jes en 3 GB per maand biedt. 

Hoe opwaarderen Fastweb Mobile

Het is ook heel eenvoudig om op te waarderen met Fastweb Mobile. Opwaarderen kan rechtstreeks in een van de vele tabakswinkels of erkende verkooppunten, of in een Fastweb-winkel, of nog eenvoudiger rechtstreeks op de website van het bedrijf, in de rubriek Opwaarderen, of via de MyFastweb-applicatie voor smartphones (iOS, Android en Windows Phone).

De Fastweb Mobile-applicatie

De applicatie voor Fastweb Mobile-klanten is het eerder genoemde MyFastweb. Met deze dienst kunnen wij onze SIM-kaart herladen, het verbruik van ons maandplan controleren en ook ons aanbod met één klik en zonder extra kosten wijzigen.