Wat is een Amazon Fire Phone?

Een smartphone die door Amazon is ontworpen om te concurreren met telefoons zoals de iPhone, Windows Phones en andere Android-smartphones. De Amazon Fire Phone voegt zich bij verschillende andere producten in de Fire-line-up van Amazon, waaronder de Kindle Fire-tablets en de Fire TV-entertainment-settopbox.

Eigen functies aangeboden door de Amazon Fire Phone

Enkele van de unieke functies die Amazon voor de Fire Phone aanbeveelt, zijn Dynamic Perspective, een speciaal ontworpen sensorsysteem dat reageert op de acties van een gebruiker; Firefly-technologie voor het identificeren van items en informatie op gedrukte inhoud en webinhoud en voor snelle toegang tot aanvullende details voor deze items (evenals links om ze via Amazon te kopen); Mayday, Amazons live videoverbinding op het apparaat met een Amazon-expert voor ondersteuning; en Tweede scherm voor het verzenden van video-inhoud van een Fire Phone naar een Fire TV.

Specs voor de eerste release van Amazon Fire Phone omvatten een 2.2 GHz quad-core Snapdragon 800-processor, 2 MB RAM, een 4.7-inch HD ultrahelder (590 nits) scherm en een 13 megapixel geavanceerd camerasysteem met ondersteuning voor 1080p video . De Amazon Fire Phone wordt aangedreven door Amazon’s Fire OS 3.5.0 mobiele besturingssysteem, dat een sterk aangepaste versie is van Google’s “KitKat” Android mobiele OS.

De eerste Amazon Fire Phone zal op 25 juli 2014 debuteren en de prijzen voor de Amazon Fire Phone beginnen bij $ 199 met een 2-jarig serviceplan (exclusief bij AT&T) of $ 649 zonder serviceplan.