Fortnite Nexus War, wat te verwachten van het evenement en wanneer het komt

Epic Games herlanceert Fortnite met een nieuw “Nexus War” evenement dat fans van Marvel’s superhelden zal verblijden

Het wachten op het Fortnite “Nexus War” evenement kan eindelijk voorbij zijn: Epic Games heeft eindelijk een aantal belangrijke details bevestigd via een mededeling die via Twitter is gelanceerd. En, volgens wat is onthuld door de uitgever en sommige lekken op het net, kunnen we verwachten iets echt groot.

Meteen na de tweet, gelanceerd slechts een paar uur geleden door Epic en nogal dun van inhoud als niet gerelateerd aan de datum en tijd van het evenement, spelers zijn terug onmiddellijk uit te dagen op het eiland niet onvoorbereid te worden overvallen door de komende strijd die de protagonist Galactus, de superschurk van het Marvel huis zal zien. Hij zwerft al enkele weken door het luchtruim van Fortnite en duikt elke dag dichter bij het eiland op. Velen tellen de dagen af tot hij landt, en bereiden zich al voor op de grote gevechten waarin ze het tegen de vijand zullen opnemen.

Fortnite Nexus War, de datum van het evenement

Volgens een tweet van Epic Games zal Nexus War plaatsvinden op dinsdag 1 december om 16.00 uur lokale tijd. Uiteraard vindt het hele gebeuren plaats op het Fortnite-platform, waar spelers al druk bezig zijn om alle uitdagingen te voltooien die nodig zijn om de items vrij te spelen die nodig zijn om toegang te krijgen tot toekomstige gevechten, voordat het te laat is.

Fortnite Nexus War, wat kun je verwachten van het evenement

De komst van Galactus, de verslinder van werelden uit het Marvel-universum, heeft voor heel wat opschudding gezorgd onder Fortnite-spelers. Sommige geruchten voorspellen zelfs dat het laatste eiland volledig zal worden weggevaagd, waarbij sommigen suggereren dat het in seizoen 5 zou kunnen worden vervangen door een nieuwe versie.

Hoewel er uiteraard geen bevestiging is van Epic Games over wat er op 1 december volledig zal gebeuren, heeft de in Cary gevestigde Amerikaanse uitgever laten doorschemeren dat spelers zullen moeten ingrijpen om Galactus en zijn handwerk uit de weg te ruimen. Meer informatie over deze bijzondere opdracht kan de komende dagen volgen, waarschijnlijk via verdere teasers die via de sociale kanalen van Epic worden verspreid.

Terwijl je wacht op meer belangrijke informatie en smakelijke previews, hoef je alleen nog maar de noodlottige datum van de clash met Galactus op je kalender te zetten. In de tussentijd kun je het beste blijven trainen, zodat je niet mist wat volgens veel Fortnite-fans ongetwijfeld de uitdaging van het jaar zal worden.