Wanneer eindigt Fortnite Chapter 2 Season 3: de exacte datum

Fornite Season 4 Chapter 2 zou op 27 augustus kunnen beginnen, maar daar is veel twijfel over. Dit is wat je moet weten

Het is nu al meer dan twee maanden geleden dat Fornite Season 3 Chapter 2 lanceerde en we zitten bijna in de laatste fases. Gewoonlijk duurt een Fornite-seizoen ongeveer tien weken, wat kan variƫren afhankelijk van vertragingen of de komst van nieuwe updates. Als alles volgens plan verloopt, zal Chapter 2 Season 4 naar verwachting eind augustus van start gaan, maar er is nog niets uitgelekt door Epic Games.

Een beetje meer informatie komt echter uit documenten die Epic Games heeft ingediend in zijn rechtszaak tegen Apple en Google nadat de twee Amerikaanse giganten de Fortnite-app uit hun online winkels hadden verwijderd. In een van de bijgevoegde documenten, waarin een verklaring van Tim Sweeney, CEO van Epic Games, is opgenomen, wordt namelijk verwezen naar de gemiddelde duur van de verschillende Fortnite-seizoenen: tien weken. Maar dat niet alleen, er wordt ook een precieze datum vastgesteld voor de komst van Chapter 2 Seizoen 4: 27 augustus 2020. Uitgaande van het feit dat seizoen 3 begon op 17 juni, is 27 augustus een meer dan plausibele datum. Er zijn echter meer dan wat twijfels of dit wel de dag is.

Fortnite Chapter 2 Season 4: wanneer het begint

Volgens Epic Games zelf zou Fornite Season 4 Chapter 2 op donderdag 27 augustus van start moeten gaan. Daar is niets vreemds aan, behalve dat het al over bijna tien dagen is en het Amerikaanse softwarehuis nog geen aankondigingen heeft gedaan. Noch het thema van het nieuwe seizoen, noch of er veranderingen op de kaart zullen zijn, is bekend. De start van seizoen 3, hoofdstuk 2, is ook meerdere keren uitgesteld, met meer dan een maand.

Seizoen 3, hoofdstuk 2, moest Fornite helpen zijn ambities nieuw leven in te blazen na een minder dan succesvolle periode die veel streamers ertoe bracht het spel te laten vallen, maar het eindresultaat was juist het tegenovergestelde. De gameplay van het spel leek nog trager te verlopen met onvermijdelijke gevolgen voor de spelers. De komst van auto’s heeft de situatie iets verbeterd, maar niet veel.

Wordt Fortnite Chapter 2 seizoen 4 beschikbaar op de iPhone?

Velen vragen zich af of het nieuwe seizoen van Fortnite beschikbaar zal zijn op iOS-apparaten. Het antwoord is heel eenvoudig: nee. Zoals Apple al heeft aangekondigd, zullen gebruikers met de verwijdering van de app uit de App Store geen updates voor de app meer kunnen ontvangen. En dus de update ontvangen met alle toekomstige Fortnite seizoenen.