Fortnite, de oude kaart is klaar om terug te keren

Het beeld van de eerste kaart van Fortnite verscheen in de lucht tijdens de show van Travis Scott. Een aanwijzing die zou kunnen betekenen dat hij binnenkort terugkeert

Met de laatste uitdaging die afgelopen oktober werd gelanceerd, maakten de ontwikkelaars van Epic Games een einde aan Seizoen 10, het eerste tijdperk van Fortnite. “The End”, de naam van de door Epic Games gecreëerde uitdaging, was bedoeld om afscheid te nemen van de eerste fase van de titel en leidde tot de vernietiging van het eiland dat Fortnite in de loop der jaren tot de meest gespeelde videogame ter wereld heeft gemaakt.

De vernietiging van het eiland en dus van de kaart werd gevolgd door de komst van een zwart gat dat alles opslokte voordat het leven schonk aan de plaatsen die de slagvelden van het langverwachte tweede seizoen zouden worden. Een kaart die nooit is vergeten door de vele fans van het onlinespel over de hele wereld, een kaart waarvan de terugkeer altijd is ingeroepen door de meest fanatieke gamers. En Fortnite’s Season 1 map zou binnenkort terug kunnen komen, althans dat is wat Travis Scott’s concert dit weekend uitzond – voor een kort moment kleurde de afbeelding van de map de lucht van het spel.

Fortnite: de virtuele show van Travis Scott

Tijdens het exclusieve Fortnite Chapter 2 liveconcert van Travis Scott, dat de rapper samen met Epic Games organiseerde en dat door meer dan 12 miljoen mensen werd bekeken, zagen sommigen de oude kaart van de game in de lucht zweven met een effect dat sterk lijkt op het effect dat in de game werd weergegeven vlak voordat de Purple Kevin Cube explodeerde en voor de komst van het noodlottige zwarte gat dat de overgang van seizoen één naar seizoen twee markeerde.

De terugkeer van de oude kaart

De virtuele show van de Amerikaanse rapper en muziekproducer bracht niet alleen zijn fans in verrukking, maar wekte ook de nieuwsgierigheid van gamers, leakers en dataminers, die de video downloadden om hem “onder de loep” te nemen. Waarom gebruik je de oude kaart tijdens de show? Dit is de vraag die alle fans van het videospel trachten te beantwoorden. Het is waar dat alles in Fortnite met elkaar verbonden is, maar het is niet bekend in welke mate. Wanneer zal de noodlottige terugkeer plaatsvinden? Voorlopig is niet bekend of de oude amppa in een specifieke modus of in een ad hoc-gebeurtenis kan worden gebruikt. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt.