Wepresent met instapmodel en HDMI-box

Het bedrijf Wepresent breidt zijn gelijknamige presentatiesysteem uit met twee apparaten: de Wipg-1600 ontvanger, bedoeld als goedkoop instapmodel, en de Sharepod zender met HDMI-aansluiting.

Wepresent is een draadloos presentatiesysteem voor vergader- en seminarruimten, waarmee maximaal 64 gebruikers primair met apparaten als Windows-computers, Macs, tablets of smartphones via WLAN op een scherm of beamer kunnen presenteren. Voor smartphones en tablets worden toestellen met iOS of Android ondersteund door hun eigen apps.

De nieuwe Wipg-1600 gateway is bedoeld als een goedkope instap. In tegenstelling tot de duurdere Wipg-2000 is het toestel zelf niet uitgerust met WLAN-hardware, maar moet het via LAN op een draadloos netwerk worden aangesloten. Voor het overige biedt het apparaat vrijwel dezelfde functies als het grotere model: de gateway maakt bediening door de docent of presentator mogelijk, het biedt draadloze multi-touch bediening voor touch displays en interactieve whiteboards en eenvoudige plug-and-play installatie. Alleen de splitscreen-functie voor maximaal vier apparaten is niet opgenomen in de uitrustingslijst van de WIPG-1600. De presentatie gateway wordt bediend via een webinterface, beamers of displays worden aangesloten via VGA of HDMI.

Sharepod: Interface naar elke HDMI-bron

Devices die voorheen niet werden ondersteund door hun eigen Wepresent-software kunnen met de Sharepod een presentatiebron worden. Ze hoeven alleen maar een HDMI-poort te hebben waarop de box wordt aangesloten. Inhoud die met HDCP is gecodeerd, kan niet worden verzonden. Stuurprogramma’s zijn niet nodig, de verbinding wordt tot stand gebracht via een knop op de Sharepod. Het apparaat ondersteunt WLAN-N en biedt ook een Fast Ethernet-verbinding. Als deze wordt gebruikt, kan de Sharepod ook als toegangspunt dienen.

Volgens Wepresent zijn zowel de Wipg-1600 als de Sharepod al in de verkoop. De fabrikant geeft geen adviesprijzen, omdat de toestellen alleen via wederverkopers worden verkocht en gewoonlijk als onderdeel van projecten, samen met installatie en set-up.