Nieuwe beveiligingsoplossingen van Blackberry

Met de nieuwe Optics 3.0- en Gateway-oplossingen dekt Blackberry de gebieden Endpoint Detection and Response en Zero Trust Network Access. De verzamelde telemetriegegevens worden gebruikt om bedreigingen beter op te sporen en te verhelpen.

Met Optics 3.0 en Gateway kondigt Blackberry twee nieuwe cyberbeveiligingsoplossingen aan. Optics 3.0 is een cloudgebaseerde EDR-oplossing (Endpoint Detection and Response) die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om beveiligingsincidenten op te sporen en erop te reageren. En met Blackberry Gateway introduceert de fabrikant zijn intrede in de Zero Trust Network Access-technologie (ZTNA) voor SaaS- en on-premise-toepassingen.

Blackberry Optics 3.0

Met Optics 3.0 kunnen gebruikers bedreigingsdetectie en geautomatiseerde reactiefuncties rechtstreeks op het eindpuntapparaat uitvoeren. Het resultaat is dat de oplossing een veiligheidskritisch incident in bijna realtime beperkt. De resulterende telemetrie-, waarschuwings- en forensische gegevens worden door Blackberry opgeslagen in het Cloud Data Lake, samen met telemetriegegevens die geen betrekking hebben op het eindpunt. Van daaruit kunnen beheerders de gegevens uit verschillende bronnen opvragen en analyseren om een beter inzicht te krijgen in de beveiligingsomgeving.

Blackberry Gateway

De telemetriegegevens van de tweede oplossing stromen ook in het Cloud Data Lake. De zero-trust architectuur van de gateway is gebaseerd op de “prevent first and protect first” benadering en is ontworpen om bedrijven te helpen het risico van netwerktoegang te verminderen. Om dit te doen, classificeert de oplossing eerst elke gebruiker, elk eindpunt en elk netwerk als potentieel vijandig, totdat de identiteit is geverifieerd.

In de toekomst is Blackberry van plan andere bronnen aan het Cloud Data Lake toe te voegen, zoals gebruikersgedrag, identiteiten, het netwerk en de cloud. Hierdoor kan de fabrikant gegevenscorrelatie, geautomatiseerde workflows en geautomatiseerde tracering van bedreigingen bieden om detectie en reactie nog effectiever te maken.