Pexip richt zich op de DACH-regio

De Noorse softwareleverancier Pexip breidt zijn aanwezigheid in de Duitstalige regio uit. De cloud-gebaseerde oplossing maakt video- en audioconferencing via webbrowsers en mobiele apparaten mogelijk en is compatibel met andere tools.

Virtuele vergaderingen zijn een essentieel onderdeel geworden van zakelijke samenwerking en communicatie en zullen in de toekomst nog aan belang winnen. De Noorse aanbieder van video- en samenwerkingsoplossingen Pexip versterkt nu zijn aanwezigheid op de markt in Duitstalige landen. Het kernproduct van de in Oslo gevestigde softwareleverancier is cloudsoftware die video- en audioconferenties via webbrowsers en mobiele toestellen mogelijk maakt. Alle diensten kunnen worden geleverd in de Pexip-cloud, op zelfbasis of op locatie bij de klant. Ook hybride modellen zijn mogelijk.

Voor de noodzakelijke beveiliging maken de videoconferentie-oplossingen gebruik van encryptie- en beveiligingsprotocollen die aan de industrienormen voldoen. “Het veiligheidsaspect speelt een grote rol, vooral voor ons in de DACH-regio,” legt Joe Schmid, Senior Solution Architect DACH bij Pexip, uit. “Ongeacht of onze klanten kiezen voor een in-house cloudoplossing of een as-a-service oplossing – de gegevens moeten veilig en beveiligd zijn.”

Daarnaast zal ook gebruik worden gemaakt van op AI gebaseerde functies, zoals Adaptive Composition. De intelligente lay-out is zo ontworpen dat de gebruikers de vergaderingen zonder moeite kunnen volgen en hun eigen bijdrage op een goed zichtbare manier kunnen leveren. Daarnaast zijn de oplossingen compatibel met Skype for Business, Microsoft Teams, Google Hangouts Meet en WebRTC.

Achtergrond

Het bedrijf, dat in 2012 werd opgericht, zegt meer dan 300 partners in 75 landen te hebben en dat ook het lokale personeelsteam in de DACH-regio het afgelopen jaar sterk is gegroeid en wordt ondersteund door meer dan 20 verkooppartners.