Vivotek breidt aanwezigheid DACH uit

Vivotec, aanbieder uit de IP-gebaseerde videobewakingsomgeving, wil in de Duitstalige regio groeien met eigen ontwikkelingen en nieuwe verkoopstructuren.

Ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan investeert beveiligingssurveillant Vivotec in zijn bedrijfsactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf heeft Kay Chan benoemd als nieuwe Country Manager DACH. Het Taiwanese bedrijf is gespecialiseerd in netwerkcamera’s, videoservers, netwerkrecorders, PoE-oplossingen en videosoftware die in eigen beheer worden ontwikkeld en geproduceerd.

Evenementen voor klanten en partners

“We zijn verheugd dat we onze aanwezigheid op de DACH-markt verder kunnen uitbreiden. We richten ons ook op lange termijn merk- en verkoopstrategieën in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland om Vivotek stevig in de markt te verankeren,” verklaart William Ku, Vice President, Brand Business Division bij Vivotek. “Als onderdeel van onze globaliseringsstrategie blijven wij het lokale managementteam voor bedrijfsontwikkeling uitbreiden, […]. Daarnaast plannen we verschillende lokale evenementen om de relatie met onze klanten te verdiepen en de merkwaarden van Vivotek uit te dragen.”

Op dit moment opereert Vivotek vanuit een kantoor aan huis in dit land, maar de opening van een hoofdkantoor staat ook op de agenda.

Technologie

Aan de productkant komt het bedrijf met verschillende innovaties, waaronder “SmartVCA”, een door AI aangedreven video-inhoudsanalyse die zowel mensen als vermiste en onbeheerde objecten detecteert. Het bedrijf wil met deze AI-engine valse alarmen die kunnen ontstaan door dieren, weers- en lichtveranderingen, tot een minimum beperken.