Maverick AV Solutions richt zich op samenwerkingsmarkt

Maverick AV Solutions, de audio- en videospecialist van Tech Data, is zich aan het heroriënteren: Met onmiddellijke ingang richt de AV-specialist zich op de gebieden samenwerking en slimme ruimtes. Samen met partners wil de distributeur uit München per direct communicatie-architecturen voor zakelijke klanten ontwikkelen.

De voormalige audio- en videospecialist Maverick AV Solutions van Tech Data herpositioneert zich en zet per direct een tandje bij op de samenwerkingsmarkt. Christian List, Business Unit Manager van Maverick AV Solutions bij Tech Data, zegt over de nieuwe oriëntatie: “De thema’s samenwerking en smart space bevatten veel spannende details en een bijna onuitputtelijk groeipotentieel voor onze partners – en niet alleen voor AV-dealers. Als je bedenkt dat vandaag de dag slechts iets minder dan 2 procent van alle vergaderruimtes – van de ongeveer 60 miljoen wereldwijd – is uitgerust met moderne samenwerkingsoplossingen, wordt al snel duidelijk waar de ontwikkeling naartoe kan gaan.”

Door middel van talrijke diensten en Tech Data’s brede portfolio, dat toegankelijk is voor beveiligingsthema’s, de implementatie van IoT- of analytische thema’s of de integratie van AI, ondersteunt de AV-specialist zijn partners bij de ontwikkeling van communicatiearchitecturen en vergaderruimteconcepten voor wereldwijde en lokale zakelijke klanten van elke omvang. Bij de projecten volgt de distributeur uit München de “platform first”-filosofie: “Pas wanneer de beslissing voor een of meer platforms in de hele onderneming is genomen – en ongeacht of het om een lokale onderneming of een wereldwijd opererende onderneming gaat – wordt de bijbehorende hardware toegevoegd. Daarom is het des te belangrijker om met de klant een uniforme communicatie-architectuur overeen te komen, die rekening houdt met de verschillende parameters en met de eisen voor toekomstige samenwerking. Wij streven ernaar zakelijke toepassingen veilig en zonder beperkingen beschikbaar te maken, ongeacht locatie, tijdstip, apparaat en soort gebruik”, licht List de strategie van de AV-specialist toe.

Bij de herschikking vertrouwt het wereldwijd actieve bedrijf echter niet alleen op de bestaande klassieke samenwerkingsaanbieders, maar naar eigen zeggen ook op nieuwe aanbieders. Nieuwe partnerschappen uit de segmenten IoT, VR en samenwerking zijn te verwachten. Het portfolio van de distributeur omvat momenteel samenwerkingsoplossingen en -producten van de volgende fabrikanten: Microsoft, Zoom, Logitech, Lenovo, Avocor, Dell, Cisco, Crestron, NEC, Samsung, Huddly, Sharp en Quicklaunch.