NTT Com zet wereldwijde IP-knooppunten op in Berlijn en Frankfurt

De ICT-dienstverlener en IP-netwerkoperator NTT Com zet twee wereldwijde netwerkknooppunten op in Berlijn en Frankfurt/Main. Ze zullen worden geëxploiteerd in datacenters van de dochteronderneming E-Shelter.

NTT Communications, het ICT-bedrijfsonderdeel van de Japanse telecommunicatiegigant NTT, breidt zijn wereldwijde Tier 1 IP-netwerk uit met Points of Presence (PoP’s) in Berlijn en Frankfurt/Main. De twee netwerkknooppunten zullen worden geïmplementeerd in faciliteiten van de datacenterexploitant E-Shelter, waarin NTT Com in juni 2015 een meerderheidsaandeel verwierf. De Frankfurt 1-campus is met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter de grootste datacenterlocatie van E-Shelter in Europa, terwijl de Berlijnse campus met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter de op een na grootste locatie in Duitsland is.

Door het opzetten van de PoP’s breidt NTT Com de netwerkinfrastructuur uit voor zakelijke klanten, zoals Internet Service Providers (ISP’s) en Internet Content Providers (ICP’s) die IP-diensten leveren in Duitsland. Verwacht wordt dat de twee knooppunten ook meer verbindingsmogelijkheden zullen bieden voor buitenlandse bedrijven die hun diensten in de twee grote Duitse steden willen uitbreiden. Klanten krijgen toegang tot het wereldwijde IP-netwerk van NTT Com, IP-transitdiensten, Layer 2 Ethernet-oplossingen en DDoS-beschermingsdiensten.

“Nu de eisen aan IT- en netwerksystemen voortdurend toenemen als gevolg van technologische ontwikkelingen en de groeiende vraag naar clouddiensten, zullen onze klanten profiteren van meer wereldwijde connectiviteit en netwerkopties in twee van onze belangrijkste datacenters”, aldus Toan Nguyen, Director Business Development & Cloud Platform bij E-Shelter. “Deze uitbreiding onderstreept onze strategie om oplossingen te bieden met de grootst mogelijke flexibiliteit in een veilige en zeer beschikbare omgeving.”