Vestiging in Frankfurt en meer functies voor VMware on AWS

De VMware Cloud on AWS wordt uitgebreid met extra functies en wordt nu ook aangeboden vanuit Frankfurt. Daarnaast is een single host SDDC beschikbaar als voordelige proefversie met het volledige scala aan functies van VMware Cloud op AWS.

Sinds de lancering een jaar geleden heeft AWS het scala aan functies van zijn VMware Cloud-aanbod al drie keer uitgebreid. Nu komt de vierde update. Daarnaast intensiveert AWS ook de beschikbaarheid van VMware Cloud on AWS. De SDDC-dienst van VMware is nu ook volledig beschikbaar in de Europese regio van AWS. Hosting vindt plaats vanuit Frankfurt am Main. Het concern benadrukt ook dat de GDPR-compliance van VMware Cloud on AWS onafhankelijk is geverifieerd en bevestigd door Schellman & Company.

Nieuwe functies

AWS zegt dat de update voor VMware Cloud on AWS meer veerkracht brengt voor bedrijfskritische applicaties. Met de Stretched Cluster-functie is directe beschikbaarheid van workloads binnen clusters over twee AWS-beschikbaarheidszones mogelijk. Daarnaast kunnen vMotion of live workloads worden gemigreerd tussen hosts in Stretched Clusters in twee AWS Availability Zones.

Stretched Cluster verhoogt beschikbaarheid voor bedrijfskritische applicaties.

De Multi-Site Disaster Recovery (DR)-topologie verhoogt de flexibiliteit voor disaster recovery via een uniforme beheertool. Bescherming van VMware Cloud op AWS en on-premises secundaire sites is mogelijk vanaf één on-premises vCenter Server-instance. Replicatie Seeding gebruikt eerder gerepliceerde basisschijven van virtuele machines als basis voor replicatie, waardoor deze sneller verloopt. Ten slotte is de bescherming van oudere versies van vCenter Server verbeterd. Daarnaast zijn er verbeteringen in Hybrid Cloud Management en een kortere configuratietijd. Horizon 7-desktops en -applicaties zijn nu beschikbaar voor VMware Cloud on AWS.

Single Host SDDC Option

Met het tijdgebonden single host-aanbod kunnen klanten VMware Cloud on AWS in hun omgeving testen tegen een lage, berekenbare prijs. Hiervoor kunnen zij een configuratie met één host boeken in plaats van een cluster van ten minste vier hosts voor 30 dagen. Tijdens de periode van 30 dagen kunnen klanten volgens AWS op elk moment opschalen naar vier of meer hosts en genieten van de volledige functionaliteit van VMware Cloud op AWS zonder gegevensverlies of onderbreking van hun werk.

.