Wat is Revolution Analytics Big Data-software?

Revolution Analytics is een leverancier van software voor het analyseren van big data. Het bedrijf is een commerciële leverancier van software en diensten op basis van het open source R-project voor statistische gegevensverwerking. De Revolution R Enterprise-analysesoftware is ontworpen om statistische analyse van big data mogelijk te maken.

Revolution R Enterprise is een commercieel pakket van R, een open-source functionele programmeertaal die is ontworpen voor statistische berekeningen en grafische afbeeldingen. R wordt steeds vaker gebruikt voor data-analyse. Revolution R biedt een versie van R die parallel kan worden uitgevoerd over meerdere processors.

Kompoos Big Data-bronnen
Wat zijn Big Data?
Wat is big data-analyse?
Belangrijke feiten over big data voor IT-professionals
Hoeveel gegevens zijn er?
Voorspellingen van experts op het gebied van Big Data Analytics

Revolutie R Enterprise 6.0

R Enterprise 2012, aangekondigd in juni 6.0, bevat het ingebouwde RevoScaleR-pakket waarmee R-gebruikers datasets van terabyte-klasse kunnen verwerken, visualiseren en modelleren in een fractie van de tijd van legacy-producten zonder gebruik te maken van gespecialiseerde hardware.

Kenmerken van Revolution R Enterprise 6.0 omvatten platform-LSF-clusterondersteuning voor gedistribueerd computergebruik op multi-node Platform LSF-grids, ondersteuning op Windows-gebaseerde grids geleverd via Microsoft HPC Server, cloudgebaseerde analyse met Azure Burst, gegeneraliseerde big data lineaire modellen en directe analyse van SAS-, SPSS-, ASCII- en ODBC-gegevens.

Aanbevolen literatuur: Meer informatie over Revolution Analytics R Enterprise 6.0 op Enterprise Apps Today.

Revolution R Enterprise 7 (RRE 7)

In februari 2014 kondigde Revolution Analytics Revolution R Enterprise 7 (RRE 7) aan. RRE 7 biedt on-demand toegang tot krachtige voorspellende analyses om operaties te optimaliseren en gegevensinzicht en -ontdekking vanaf elke plaats en op elk moment te versnellen.

Revolution R Enterprise 7 combineert prestaties en productiviteit van Revolution R Enterprise op Amazon Web Services (AWS). Via de AWS Marketplace kunnen gebruikers berekeningen uitvoeren op datasets tot 1 terabyte op cloudgebaseerde Windows- en Linux-multi-CPU-instanties van 2 tot 32 vCPU’s (virtuele CPU’s), met toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in Amazon Simple Storage Service (S3) en Amazon Relationele gegevensservice (RDS). RRE 7 op AWS Marketplace omvat uitgebreide ondersteuning voor Linux- en Windows-gebruikers.