E-Shelter opent cloud lab voor partners en klanten

De colocatie provider E-Shelter heeft in Frankfurt/Main een zogenaamd Innovation Lab geopend. Partners en klanten van het bedrijf kunnen er cloud-architecturen testen in een veilige omgeving.

Naast zijn kernaanbod van datacenterruimte, stroom en connectiviteit, biedt E-Shelter nu ook een veilige testomgeving met het “Innovation Lab”. De colocatiespecialist opende het lab deze week woensdag in zijn hoofdkwartier in Frankfurt/Main. Daar biedt het bedrijf zijn partners en klanten, maar ook technologiefabrikanten, de mogelijkheid om cloudarchitecturen te testen en te valideren.

In het Innovation Lab kunnen onder andere bestaande toepassingen in hybride en private cloudscenario’s worden getest om de impact op de dienstverlening te meten. De haalbaarheid van nieuwe toepassingsmogelijkheden kan ook worden vastgesteld door zogenaamde Proof of Concepts (PoC’s) te creëren. Onder de meer dan 30 technologiepartners van E-Shelter die het Innovatielab actief ondersteunen, bevinden zich Canonical, Google, Intel, Mirantis, Nutanix, Pivotal, Rittal en Vertiv.

Het testlab is bedoeld om bedrijven te helpen efficiënte cloudstrategieën te ontwikkelen en zo hun IT te verbeteren, zoals Toan Nguyen, Director Business Development & Cloud Platform bij E-Shelter, uitlegt. Op die manier wil de provider extra diensten aanbieden waarmee “onze klanten meer inkomsten kunnen genereren en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen ontwikkelen”. Nieuwe klanten worden ook uitgenodigd om gebruik te maken van het partnernetwerk en de beveiligde infrastructuur van E-Shelter, zei hij. “We brengen bedrijven en partners samen, maken een levendige uitwisseling ter plaatse mogelijk en bieden de ruimte voor creatieve en innovatieve samenwerking.”

Grootste datacenter van Europa

E-Shelter zegt dat het in Frankfurt het grootste datacenter van Europa exploiteert. Het bedrijf, dat in juni 2015 werd overgenomen door NTT Communications, heeft ook vestigingen in Berlijn, Hamburg, München, Wenen en Zürich. Daarmee is het een van de toonaangevende colocatie-aanbieders in Europa. Het partnernetwerk van E-Shelter omvat een aantal systeemhuizen, waaronder bekende namen als Axians IT Solutions (voorheen Fritz & Macziol), Bechtle en SVA. Dimension Data is een zusterbedrijf binnen de NTT Group.