Flash drive voor mobiele opslag

Sandisk breidt zijn opslagportfolio uit met de Sandisk Connect Wireless Stick, een USB-flash drive die ook draadloos verbinding kan maken met compatibele apparaten. Een versie met 128 GB capaciteit is nieuw.

De Amerikaanse fabrikant van opslagoplossingen heeft zijn Sandisk Connect Wireless Stick in een nieuw jasje gestoken en een extra versie geïntroduceerd. Naast de eerdere versies van 16 GB, 32 GB en 64 GB, biedt Sandisk nu ook een groter exemplaar met 128 GB.

In plaats van de nieuwere USB 3.0-standaard levert Sandisk zijn Connect Wireless Stick met het verouderde USB 2.0. Met afmetingen van 77 millimeter lang, 19 millimeter breed en een hoogte van 11 millimeter, weegt het opslagmedium ongeveer 22 gram.

Draadloze opslag en streaming

Hoewel gegevens nog steeds op de klassieke manier naar de Connect Wireless Stick kunnen worden overgebracht door deze op een pc of Mac aan te sluiten, ligt de nadruk van Sandisk’s opslagoplossing ongetwijfeld op draadloze opslag. Hiervoor hoeft de stick alleen via een app te worden geactiveerd en kunnen gegevens vanaf elk apparaat draadloos worden overgedragen. De enige vereiste is iOS versie 5 of hoger of Android versie 2.3 of hoger.

De Sandisk Connect Wireless Stick maakt niet alleen draadloze opslag mogelijk, maar ook streaming. De batterij, die via USB wordt opgeladen, kan naar verluidt tot 4,5 uur lang een stream doorgeven. Volgens de fabrikant is het ook mogelijk om tot drie HD-video’s tegelijk uit te voeren naar verschillende apparaten.

App voor toegankelijk gegevensbeheer

Sandisk levert zijn Connect Wireless Stick met een app die naadloos beheer mogelijk maakt op alle apparaten via wachtwoordbeveiligde Wi-Fi-connectiviteit, waaronder iOS- en Android-apparaten, Fire-tablets, Macs en pc’s. De app, die beschikbaar is in de App Store, Google Play Store en Amazon Appstore voor Android, bevat ook extra functies zoals een automatische back-up van foto’s en video’s van de camera naar de schijf.

De Sandisk Connect Wireless Stick is door Sandisk als volgt geprijsd: $24,99 (16GB), $39,99 (32GB), $59,99 (64GB) en $99,99 voor de 128GB versie. Alle prijzen zijn adviesverkoopprijzen inclusief BTW.