Robert Schmitz wordt nieuwe Country Manager DACH bij Qlik

De 53-jarige Robert Schmitz neemt als nieuwe Country Manager de teugels in de regio DACH bij Qlik in handen.

Bij Qlik, producent van software op het gebied van visual analytics, zal Robert Schmitz voortaan als Country Manager DACH leiding geven aan de Qlik-organisatie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij volgt Wolfgang Kobek op, die zijn verantwoordelijkheden bij Qlik uitbreidt als “RVP Southern & Eastern EMEA”.

Carrière bij Qlik

Schmitz heeft sinds september 2011 diverse managementfuncties bekleed bij Qlik in de DACH-regio. Aanvankelijk werkte hij als directeur Allianties, later als directeur Verkoop. In de afgelopen jaren was hij onder meer verantwoordelijk voor de uitbreiding van het partnernetwerk.

Eerdere stations

Van 2006 tot 2008 was hij als lid van de raad van bestuur bij Avaya Duitsland verantwoordelijk voor kanaalbeheer. Daarvoor was Schmitz verantwoordelijk voor de verkoop in Duitsland en Oost-Europa bij CA Computer Associates. Bij Novell heeft Schmitz in totaal acht jaar diverse functies bekleed, waarvan de meest recente als Director Channel & Alliances Sales voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Andere stations in zijn carrière zijn Sonicwall en Elsa GmbH.