Iliad, de officiële apps die u op uw smartphone kunt gebruiken

Iliad-gebruikers kunnen twee apps downloaden op hun Android-smartphone om hun simkaart te beheren: hier is wat ze zijn en wat ze doen

Onder de vele diensten die Iliad aan gebruikers ter beschikking stelt, zijn er ook officiële apps die toegang geven tot exclusieve functies. Er zijn twee apps ontwikkeld door Iliad in de Google Play Store: Iliad Visual Answering Machine en Mobile Config. Er is geen app waarmee u uw SIM-kaart, uw abonnement en uw resterende beltegoed kunt beheren. En de reden daarvoor is heel eenvoudig: althans in dit vroege stadium, wilde de vierde telefoonmaatschappij geen officiële app uitbrengen. In plaats daarvan is er een persoonlijke ruimte gecreëerd die zeer eenvoudig te gebruiken is en ook toegankelijk is vanaf mobiel.

Mobile Config is een app die alle Iliad gebruikers kennen: u moet deze installeren om snel uw kaart en uw telefoonnetwerk te configureren vanaf uw Android smartphone. Met Iliad Visual Voicemail kunt u, zoals de naam al zegt, de berichten beheren die u op uw voicemail ontvangt en ze direct via de app beantwoorden. Hier zijn de officiële Iliad-apps die u op uw Android-smartphone kunt installeren.

Iliad Consumption App

Zoals hierboven vermeld, is er geen officiële Iliad-app beschikbaar om het verbruik en het resterende tegoed van uw simkaart te controleren. Als u apps vindt die beloven uw Iliad-abonnement te beheren, installeer ze dan niet. Dit zijn geen officiële Iliad-apps en ze kunnen virussen verbergen of uw persoonlijke gegevens stelen.

U kunt het resterende tegoed van uw Iliad-simkaart, de beschikbare gig en het tariefplan controleren in de persoonlijke ruimte. De inloggegevens worden verstrekt zodra u zich aanmeldt bij de mobiele operator. De Personal Area is toegankelijk vanaf zowel pc’s als smartphones, zonder weergaveproblemen voor de gebruiker. Om uw resterende krediet en uw abonnementstellers te controleren, gaat u naar uw profiel en klikt u op de menuoptie “Verbruik en krediet”. In de Persoonlijke ruimte kunt u bepaalde opties van uw abonnement activeren of deactiveren, of uw actieve diensten controleren.

Iliad Visueel Antwoordapparaat

Het antwoordapparaat is een van de diensten die bij het Iliad-abonnement zijn inbegrepen. Om uw voicemailberichten beter te beheren, kunt u de Iliad voicemail-app op uw Android-toestel installeren (deze wordt ook ondersteund op uw iPhone). Door de app te installeren en uw persoonlijke gegevens in te voeren, kunt u uw voicemailberichten beluisteren en beslissen of u per sms wilt antwoorden of de persoon die u heeft gebeld meteen wilt terugbellen. De app biedt ook andere diensten en functies waarmee u het meeste uit uw Iliad-abonnement kunt halen.

Mobile Config

De meest gedownloade officiële Iliad-app is zonder meer Mobile Config. Dit is een applicatie die u op uw Android smartphone kunt installeren om het Iliad netwerk automatisch te configureren. Zodra u uw kaart hebt geplaatst, zal uw smartphone u vragen de applicatie te downloaden om de configuratie van uw SIM met betrekking tot internet- en MMS-parameters te versnellen.