Jörg Schläfke is de nieuwe Asus Country Manager

Asus breidt zijn channelbusiness verder uit en krijgt daarbij steun uit de gelederen van Toshiba. Jörg Schläfke is sinds 1 maart Regionaal Directeur voor Duitsland en Oostenrijk.

Asus heeft zijn managementniveau uitgebreid met de nieuw gecreëerde functie van Regionaal Directeur. Sinds 1 maart 2009 is Jörg Schläfke verantwoordelijk voor de activiteiten in Duitsland en Oostenrijk. Wat hem het meest aanspreekt in zijn functie zijn de korte hiërarchische paden, omdat er daardoor snel geschakeld kan worden, benadrukt de manager in een interview met IT-BUSINESS. Schläfke rapporteert rechtstreeks aan Eric Chen, die eerder het Duitse fortuin van Asus op Europees niveau leidde. Chen klom op tot Chief Operating Officer bij Asus Computer, waarmee hij wereldwijd verantwoordelijk werd voor de IT-fabrikant.

De 43-jarige bekleedde onlangs de functie van Sales Manager B2B Germany bij Toshiba Europe. Schläfke’s taken omvatten voornamelijk het versterken van het merk Asus en de submerken Eee PC en Republic of Gamers. Schläfke en zijn team zullen zich met name richten op de uitbreiding van de verkoop- en serviceactiviteiten in Duitsland en Oostenrijk. Dit omvat met name de uitbreiding van het programma voor de gespecialiseerde handel, meer projectondersteuning en de optimalisering van de ondersteuning van meerdere kanalen.

“We hebben veel gepland voor 2009, vooral met betrekking tot de gespecialiseerde handel,” legt Schläfke uit. “Enerzijds willen we de service en ondersteuning van de kant van Asus verder uitbreiden en de contact- en feedbackmogelijkheden voor dealers verder optimaliseren. Aan de andere kant is het mijn doel om het marktleiderschap van het bedrijf in het netbooksegment op de lange termijn te behouden en Asus binnen een paar jaar in de top drie van notebookfabrikanten te positioneren.”

Meer competentie voor afzonderlijke landen

Voor Eric Chen is het versterken van de landenverantwoordelijkheid binnen de Asus Group een logische maatregel die voortvloeit uit de snelle groei van het bedrijf. “Asus staat buiten de IT-branche bekend om haar sterke ontwerp- en kwaliteitsoriëntatie, maar ook om haar moed om nieuwe wegen in te slaan en de daaruit voortvloeiende innovatieve technologieën en concepten. Dankzij deze consistente strategie is Asus de afgelopen jaren enorm gegroeid. Om recht te doen aan deze ontwikkeling, die ook duidelijk tot uiting komt in de verkoopcijfers, moeten we de interne structuren dienovereenkomstig aanpassen en ons personeelsbestand verbreden”, benadrukt Asus COO Eric Chen.