Wat is Microsoft Office op iPad?

Volgens recente nieuwsberichten is Microsoft van plan een versie van zijn Office Suite uit te brengen, inclusief Word, Excel, Power Point en OneNote voor Apple’s iPad mobiele computerapparaat.

As genoteerd op ComputerWorld, Zal Microsoft Office-apps voor iPad op 27 maart 2014 aankondigen tijdens een openbare persconferentie door Microsoft CEO Satya Nadella. De persconferentie, die alleen op uitnodiging is, zal zich richten op cloud en mobiel computergebruik.

Office op iPad-implementatie

De speculatie gaat vooral over hoe Microsoft ervoor kiest om de Office-app op iPad te implementeren. tech radar zegt dat een optie is dat Microsoft Office 365 gebruikt, de abonnementsservice van Microsoft voor Office. Office 365 maakt deel uit van de Software Plus Services-strategie van Microsoft, waarbij de voordelen van cloudgebaseerde software voor externe computersoftware worden gecombineerd met de traditionele basis van on-premise softwareaanbiedingen van het bedrijf. De Surface-apparaten van Microsoft hebben Office 365 nodig om de Office-suite uit te voeren, wat duidt op het pad dat Microsoft zou kunnen kiezen voor Office op iPad.

Zullen gebruikers Office downloaden van de Apple Store?

De verwachting is dat gebruikers Office kunnen downloaden van de Apple Store, maar hoogstwaarschijnlijk een Microsoft Office 365-abonnement nodig hebben, vergelijkbaar met de manier waarop Office Mobile voor iPhone werkt. Momenteel hebben gebruikers met Office 365-abonnementen toegang tot e-mail, instant messaging, Office-documenten en andere Office 365-services vanaf een iPhone of iPad.

Een alternatieve Office op iPad-implementatie zou zijn om een ​​kleine vergoeding per app (Word, Excel en PowerPoint) in rekening te brengen en een in-app-aankoop van Office 365 aan te bieden om documenten tussen apparaten te synchroniseren.