ADN wordt distributeur voor Prime Computer

De Zwitserse fabrikant Prime Computer heeft in ADN een nieuwe distributiepartner gevonden voor zijn ventilatorloze en duurzame computers. Pas onlangs opende de fabrikant een filiaal in Duitsland.

Bij Prime Computer gaan de zaken in een snel tempo. Pas in februari richtte de PC- en serverfabrikant uit Zwitserland een eigen GmbH op in Duitsland, met Karl Tucholski als algemeen directeur. Nu heeft het bedrijf een nieuwe distributiepartner voor Duitsland en Oostenrijk, ADN. De fabrikant produceert ventilatorloze mini-PC’s en servers in St. Gallen, met de nadruk op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Volgens ADN passen zij daardoor perfect in het portfolio van de groep. Hermann Ramacher, managing partner van ADN, legt uit: “De samenwerking met Prime Computer opent nieuwe mogelijkheden en marktsegmenten voor onze partners. Voor ons is de vraag altijd wat de markt op dit moment nodig heeft. Een van de antwoorden is duidelijk een goed en snel implementeerbaar oplossingsconcept voor werken op afstand in combinatie met groene IT-oplossingen. Met de mini-pc’s van Prime Computer in combinatie met het krachtige IGEL OS hebben we hiervoor een nieuwe en duurzame allrounder in ons portfolio.”

De ADN Group is na Boston en IPC2U de derde verkooppartner voor Prime Computer in Duitsland.

VAD als belangrijke partner

Voor Tucholski is de samenwerking met ADN een belangrijke stap om meer aandacht te krijgen en ook projecten buiten Zwitserland te realiseren. Over de samenwerking zegt hij: “Met de ADN Group krijgen we een echte value added distributeur als partner die helpt om onze groene IT-producten nog beter in het Duitse en Oostenrijkse kanaal te plaatsen op het gebied van cloud- en datacenterinfrastructuur en moderne werkplek.”